Headerbeeld

In deze game ben je een vluchteling

game Reasons for Going
Aangevraagd door
de Boer
Bijdrage
€ 12.000,00
Werkterrein
ZOZ
Doel
realisatie game

Stel je voor, je bent geboren en getogen in Syrië, waar het niet langer veilig is om te blijven. Je moet vluchten. Naar Nederland. Daar heb je via via goede verhalen over gehoord. Hoe doe je dat? Wat neem je mee? Welke route neem je? En wie kun je vertrouwen?

De game Reasons for Going bootst de reis van een Syrische vluchteling naar Nederland na. Via je eigen telefoon zie je waar je bent. Aan jou de taak om naar Nederland te navigeren. Onderweg neem je beslissingen. Een onbekend nummer belt, neem je op? Ga je videobellen met je ouders die nog in Damascus zijn? Kun je de smokkelaar die je een berichtje stuurt vertrouwen?

Illustratief beeld 1

Waarom steunt het Cultuurfonds de game Reasons for Going?

De game wordt ontwikkeld voor vmbo-scholieren, mbo- en hbo-studenten en is zowel geschikt voor Android- als voor iOS besturingssystemen. De eerste versie van de game wordt financieel ondersteund door Fonds ZOZ.

  • Reasons voor Going biedt jongeren inzicht in de reis die vluchtelingen moeten afleggen en creëert begrip voor hun ervaring.
  • Deze game maakt op een bijzondere manier een verhaal dat deel uitmaakt van onze samenleving inzichtelijk en past daardoor bij de doelstellingen van Fonds ZOZ.
  • Omdat spelers in de game zelf momenten beleven die emoties oproepen blijft het onderwerp veel beter hangen dan wanneer je erover zou lezen of horen.
  • De game wordt via workshops verspreid onder scholieren en studenten in, in eerste instantie, Noord-Nederland.
  • De vorm sluit niet aan bij de belevingswereld van de doelgroep, maar wordt ook ingezet als didactische werkvorm.

Meer weten?

Bekijk de TED Talk van Merijn de Boer over de kracht van gaming

Een game die raakt, verbindt, de wereld bevraagt

Fonds ZOZ steunt projecten als Reasons voor Going, dat je op een bijzondere manier aan het denken zet. De focus ligt op projecten die extremisme, polarisatie en radicalisering verminderen. Heb jij een idee voor zo’n project?

Dit project kreeg een toekenning uit: