Help i need somebody samengevoegd

Om hulp vragen is absurd, toch?

Help I Need Some Body
Aangevraagd door
Stichting Bambie
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Laat je inspireren door de kracht van verbinding en elkaar helpen. Dat is precies waar het om gaat in de nieuwe groepsvoorstelling Help I Need Some Body. Mimetheatergroep Bambie en jongerengezelschap DEGASTEN brengen samen verschillende generaties, culturele achtergronden en niveaus van zelfredzaamheid samen om de troost van nabijheid en fysiek contact te vieren.

De kracht van verbinding

In Help I Need Some Body wordt hulp vragen en hulp bieden uitvergroot tot een absurdistisch verschijnsel. De een schreeuwt om hulp, maar krijgt dat niet. Anderen lijken met hun fysieke of mentale kwetsbaarheid om hulp te vragen, maar ís dat wel zo? Zorg voor een ander kan ook reuze opdringerig zijn. Jongeren zitten soms helemaal niet te wachten op de hulp en advies van hun opvoeders. En misschien hebben ijverige hulpbieders de zorgvraag van een ander wel nodig. Help I Need Some Body is een grote, poëtische voorstelling over zorgen voor elkaar en jezelf, over elkaar helpen en hoe wij in de maatschappij omgaan met zorg. Vanaf 1 juni 2023 kun je deze bijzondere coproductie bewonderen in Frascati en op andere locaties. Mis het niet!

Unieke samenwerking

Tien jongeren van 17 tot 23 jaar uit het opleidingstraject van DEGASTEN staan samen op het toneel met vier ervaren maker/spelers van 30 tot over de 60 jaar. En met twee à drie spelers van LeBelle, de theaterwerkplaats van zorginstelling Cordaan voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Samen buigen zij zich over de mooie, pijnlijke en absurdistische aspecten van hulp vragen en zorg bieden, in een meeslepend palet van uitbundige groepsscènes, intieme ontmoetingen en persoonlijke solo-acts. Regisseurs Rutger Esajas (DEGASTEN) en Jochem Stavenuiter (Bambie) zorgen voor een goed uitgedachte balans tussen humor en tragiek en tussen rauwe expressie, verfijnde vormgeving en absurdistische uitvergroting.

Mimetheatergroep Bambie

Mimetheatergroep Bambie is een theatergezelschap dat al meer dan vijfentwintig jaar actief is in Nederland. Het gezelschap staat bekend om zijn beeldende theatervoorstellingen, waarbij het lichaam als spiegel van de menselijke ziel wordt gebruikt. Deze voorstellingen bevatten vaak absurdistische elementen en zijn zowel dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel. Bambie maakt theatervoorstellingen voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Bambie

DEGASTEN

is een theatergezelschap uit Amsterdam en maakt beeldend interdisciplinair montagetheater. De voorstellingen zijn gebaseerd op ervaringen van de jonge spelers en gaan altijd over actuele onderwerpen, dicht bij hun belevingswereld. Zij dragen zelf verhaallijnen aan die worden omgezet naar theatrale vertalingen. DEGASTEN onderzoekt voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwt de confrontatie niet.

DEGASTEN geeft theaterlessen en begeleidt talentvolle jongeren om door te stromen naar vervolgtrajecten, het kunstvakonderwijs of het (semi)professionele werkveld.

DEGASTEN
Heeft jouw voorstelling een podium nodig?

Laat ons een rol spelen!

Dans, toneel, mime, circus, kleinkunst, bewegingstheater, musical, muziektheater, performance, cabaret, poppenspel, documentaire – alle genres die theater dans en film raken, maken kans op ondersteuning door het Cultuurfonds. Bekijk de mogelijkheden!