Kinderbiennale 5 Foto Niels Knelis

Door kinderen voor iedereen

Kinderbiënnale A Better Place
Aangevraagd door
Groninger Museum
Bijdrage
€ 10.000,00
Werkterrein
beeldende kunst

Dat kunst allesbehalve saai of ingewikkeld is bewijst de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. De tentoonstelling daagt je met interactieve kunstwerken uit om te doen, te maken en te verwonderen. Hoewel kinderen de hoofddoelgroep zijn, zijn ook opa's, oma's, ouders, ooms, tantes en andere nieuwsgierigen meer dan welkom.

In deze tweede editie van de Kinderbiënnale word je aangemoedigd om niet alleen naar kunst te kijken, maar vooral ook actief deel te nemen. Of het nu gaat om het zelf meebouwen aan een voortdurend veranderend kunstwerk of het verkennen en ontdekken van de installaties, er is voor iedereen wat te beleven. De tentoonstelling, bestaande uit 10 verschillende kunstinstallaties, is allemaal in lijn met het thema 'A Better Place'. Elk werk prikkelt de bezoeker om na te denken over hoe we van onze wereld een betere plek kunnen maken.

Kinderbiënnale 2500x1320 crop center center 75 none20240119 Groninger Museum Workshop Kinderbie ênnale Alex Heuvink 00033

Jeugd aan het roer

Wat deze biënnale uniek maakt, is dat kinderen niet alleen toeschouwers zijn, maar ook achter de schermen actief hebben meegewerkt. Ze hebben meegedacht over de kunstwerken, de zaalteksten geschreven en hun ideeën met het museum gedeeld. Zelfs het menu in het restaurant en de items in de (museum)winkel zijn gekeurd door deze kinder- en jongerenambassadeurs.

Waarom steunt het Cultuurfonds de Kinderbiënnale van 2024?

  • Vanaf de conceptfase tot de uitvoering worden kinderen betrokken bij de tentoonstelling. Dit brengt frisse perspectieven en ideeën naar de museumvloer.
  • De tentoonstelling biedt een educatieve ervaring die kinderen op een creatieve manier bewust maakt van de wereld en maatschappelijke kwesties.
  • De Kinderbiënnale trekt niet alleen kinderen, maar ook ouders, grootouders en andere geïnteresseerden naar het museum. Door deze brede doelgroep aan te spreken, draagt de tentoonstelling bij aan het vergroten van het publieksbereik van culturele activiteiten

Maakt jouw project kunst toegankelijk voor een nieuw publiek?

Wie weet maak je kans op een bijdrage van het Cultuurfonds

Dit project kreeg een toekenning uit: