Father figure 2

Lloydscompany danst Father Figure

dansproductie Father Figure
Aangevraagd door
Stichting Lloydscompany
Bijdrage
€ 21.000,00
Werkterrein
theater, dans en film
Bereik
1.380 bezoekers

Welke rol speelt je vader in je leven? En ervaar je dat als positief of als negatief? Wat is een vaderfiguur eigenlijk? Lloydscompany gaat met vier 'b-boys' en een percussionist het theater in om al breakdancend de rol van vaderfiguur te ontleden.

Hiphopchoreograaf Lloyd Marengo brak in 2012 door als podiumchoreograaf, toen hij bij danstheatergezelschap Don’t Hit Mama Father Father maakte. Zijn eigen vader werd vlak voor Lloyds 16e verjaardag vermoord. In de avondvullende show onderzocht hij - ook met vier b-boys en een percussionist - de rol die een (afwezige) vader speelt in je leven. Tien jaar later maakt hij het vervolg. Met een nieuwe crew en nieuwe inzichten.

Julinho Pimentel, Kevin Thompson, Nouri El Mazoughi, Oscar Starink & Pom Arnold dansen Father Figure (2022) © Guido Bosua

Lloyd Marengo, hiphop vaderfiguur

Inmiddels is Lloyd Marengo zelf uitgegroeid tot een soort vaderfiguur van de hiphopscene. Hij begeleidt jonge dansers uit de underground en geeft ze een plek in het theater. In 2017 won hij hier de Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor. In 2022 kwam daar de Gouden Zwaan bij. Hij ontving de oeuvreprijs voor zijn unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als voortrekker van de hiphop community.

Lloyd Marengo Thijs Huizer
Lloyd Marengo © Thijs Huizer

‘Als je investeert in een groep die weinig tot niets heeft, kun je hele mooie dingen doen’

Lloyd Marengo · choreograaf

Waarom steunt het Cultuurfonds Father Figure?

Father Figure is een ingetogen, realistische voorstelling die zowel de problematische als positieve kanten van het thema vaderschap bespreekbaar maakt.

  • Het thema vaderschap is universeel en zal een breed publiek aanspreken.
  • De voorstelling wordt gedanst in een stijl die met name jongeren aanspreekt.
  • De dansers verbeelden herkenbare gevoelens en situaties, waardoor het publiek zich gesteund voelt.
  • Lloydscompany werkt met jonge, nog onbekende talenten, leidt hen op en opent de weg naar het theater voor hen.

Loop je rond met een idee voor een dansvoorstelling?

Kijk of je een aanvraag kunt doen. We ondersteunen bijzondere dansproducties van talentvolle (nieuwe) makers). Benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage?