Luister we eten 2

Een pratende tafel

Luister! We eten
Aangevraagd door
Stichting &de Carvalho
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Bijzondere borden die muziek maken, bestek dat met je communiceert, en een tafel die tegen je praat. En boven op die tafel: gerechten die je niet alleen proeft, maar die al je zintuigen prikkelen. Het klankdiner Luister, we eten is veel meer dan gewoon uit eten gaan.

In het unieke klankdiner Luister, we eten worden culinaire grenzen verlegd en zintuigen op een ongekende manier geprikkeld. Fedde ten Berge, geluidskunstenaar, en regisseur Anne Roos Rosa de Carvalho zijn de krachten achter dit buitengewone eetfestijn, waar interactie, muziek en culinaire hoogstandjes samenkomen.

Fedde en carvallo

“Bij ons klankdiner draait het om aandacht voor al je zintuigen”

Anne Roos Rosa de Carvalho · regisseur

Aandachtsreis

Tijdens het diner verandert de tafel in een sprekende gastheer, die het publiek meeneemt op een reis door geluid, smaak en emotie. De ervaring is als een psychedelische reis waarin je luistert, kijkt, voelt, proeft en vibreert. De tafel begint zelfs met je te praten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het draait allemaal om aandacht, heel anders dan in een lawaaiig restaurant. Aandacht voor de gerechten en voor alle zintuigen die je gebruikt bij het proeven ervan.

Luister we eten 3

Dynamisch diner

Fedde's interactieve klanktafels vormen de basis van dit muzikale avontuur. Het bestek, de borden, alles is handgemaakt en uitgerust met verborgen geluidsapparatuur om een breed scala aan geluiden mogelijk te maken. Terwijl je geniet van het eten, word je zo zelf een performer in een bijzonder culinair concert.

Fedde en carvallo

"Dankzij een speciale techniek maakt alles wat je op tafel aanraakt geluid" 

Fedde ten Berge · geluidskunstenaar

De tafel fungeert als gastheer en gidst het publiek door het diner. Het verhaal begint, net als de oorsprong van de tafel, bij een boom die omviel door de wind. Vervolgens word je meegenomen in het verhaal van zijn transformatie tot tafel. Lucht, regen, wind en aarde wisselen elkaar af. Elk gerecht is afgestemd op een van deze thema's en wordt bereid door chefs met elk hun eigen signatuur. De ingrediënten passen bij de locatie en het seizoen, en zorgen voor een explosie aan smaken, texturen, geuren en kleuren.

Waarom steunt het Cultuurfonds Luister, we eten?

  • Het project combineert verschillende disciplines, zoals geluidskunst, culinaire kunst en interactieve technologie, op een vernieuwende manier om een unieke culturele ervaring te bieden.
  • Door mensen op een andere manier deel te laten nemen aan culturele evenementen, bevordert Luister, we eten actieve betrokkenheid van het publiek bij kunst en cultuur.
  • Het project stimuleert kunstenaars om buiten de gebaande paden te treden en nieuwe vormen van kunstbeleving te verkennen, wat bijdraagt aan artistieke vernieuwing en experiment.

Bezig met een vernieuwend cultuurproject op het gebied van theater?

Wie weet maak je kans op een bijdrage van het Cultuurfonds. Bekijk de mogelijkheden.