Lust Liefde Leeftijd Barbara Medo e1686550135863

Lust Liefde Leeftijd

Stichting Hertog Zout
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

In de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd nemen 65-plussers je mee op een boeiende reis naar hun zoektocht naar liefde en hebben ze openhartige gesprekken over hun seksleven. Vanuit hun eigen ervaringen delen ze hun verhalen, waarbij sommige keuzes mooie herinneringen hebben opgeleverd, terwijl andere misschien beter niet gemaakt hadden kunnen worden. Zijn zij met al hun ervaring experts geworden in de kunst van liefhebben en beminnen? Of blijft de zoektocht naar lust en liefde op elke leeftijd bestaan?

De magie van intimiteit op oudere Leeftijd

In de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd, gepresenteerd door Zout, worden de ervaringen van 65-plussers op het gebied van lust en liefde vertelt. Wat voor advies kunnen zij de jongere generaties meegeven? Vanaf 30 juni 2023 vindt deze bijzondere voorstelling plaats in Podium Bloos, Breda.

Het doorbreken van taboes

Uit recent onderzoek blijkt dat 75-plussers nog steeds een actief seksleven hebben. Toch heerst er vaak een taboe op het bespreken van seksualiteit op oudere leeftijd. Met de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd wil Letizia Rompelberg, artistiek leider van Zout, dit taboe bespreekbaar maken en doorbreken.

Letizia Rompelberg

"Op deze leeftijd variëren de behoeften sterk, maar het verlangen naar intimiteit blijft onverminderd aanwezig. Voor de één draait het om wekelijkse spannende dates, terwijl de ander graag met de voeten bij de ander op schoot zit."

Letizia Rompelberg · Letizia Rompelberg

Verhalen uit levenservaring

De spelers in de voorstelling putten uit hun eigen ervaringen. De voorstelling is gebaseerd op openhartige gesprekken met 65-plussers over hun huidige seksleven. Vanuit hun levenservaring geven de ouderen in de voorstelling advies aan de jongere generaties. Welk antwoord hebben zij op vragen als ‘ik ben homoseksueel, hoe vertel ik dat aan mijn ouders?’ of ‘hoe moet ik een condoom omdoen?’.

De zoektocht naar liefde en intimiteit vormt de kern van deze inspirerende voorstelling. Want deze ouderen zitten nog lang niet achter de geraniums. Ze plannen seksdates via datingsites en tijdens de repetities voor de voorstelling ontstond zelfs een onverwachte liefde.

Lust Liefde Leeftijd

Waarom steunt het Cultuurfonds Lust Liefde Leeftijd?

  • Het project belicht de verhalen van 65-plussers over liefde en intimiteit op oudere leeftijd, waardoor dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt.
  • Door het bevorderen van openheid en begrip rondom intimiteit op oudere leeftijd draagt het project bij aan een inclusieve en diverse cultuur.
  • Lust Liefde Leeftijd brengt verschillende generaties samen en stimuleert de dialoog tussen jong en oud.
Vraag een bijdrage aan voor je project

Zelf een goed idee voor verbindende theatervoorstelling?

Vraag net als Zout een financiële bijdrage aan.