Header wietske

Meubelrestauratie in Engeland

FdA furniture restoration aan West Dean College - The Edward James Foundation te Chichester, West-Sussex, Verenigd Koninkrijk
Aangevraagd door
Commandeur
Bijdrage
€ 14.500,00
Werkterrein
wetenschap

Wietske Postma studeerde 'Furniture Restoration' aan West Dean College in het Verenigd Koninkrijk. Na haar studie in Nederland aan het Hout- en Meubileringscollege wilde ze meer leren over het herstellen van oude meubels en andere waardevolle spullen.

Dankzij een beurs van het Cultuurfonds kon ze naar West Dean College in het Verenigd Koninkrijk. Daar leerde ze niet alleen over oude meubelstijlen en geschiedenis, maar ook hoe je verschillende materialen gebruikt om dingen te repareren. Wietske vertelt vol trots over haar tijd daar en de nieuwe vrienden die ze heeft gemaakt.

Eigen bedrijf

Terug in Amsterdam begon Wietske haar eigen bedrijf, Wietske Postma Meubelrestauratie. Ze werkte aan interessante projecten, zoals het repareren van een speciale muzikale olifant in een groot herenhuis. Ze is ontzettend dankbaar voor de steun die ze kreeg van het Cultuurfonds. Zonder hun hulp was haar studie niet mogelijk geweest

Passie voor oude voorwerpen

Wietske's reis van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk heeft niet alleen haar kennis vergroot, maar ook haar liefde voor het behoud van oude spullen versterkt. Met haar bedrijf dat goed loopt in Amsterdam en veel ervaring in het repareren van waardevolle dingen, blijft Wietske een inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in restauratie. Ze is gedreven door haar passie voor oude voorwerpen en geschiedenis.

Ook verder studeren in het buitenland

Vraag tussen 1 februari en 1 april een beurs aan!

Dit project kreeg een toekenning uit: