Cultuurfonds Beurzenborrel 1
De blij verraste studenten en de schenkers kwamen op 6 juli 2022 samen in Vondelpark/3 in Amsterdam om elkaar te ontmoeten en succes te wensen. | foto: Wessel Spoelder

Als afgestudeerde HBO bachelor of WO Master kun je vanaf 1 februari tot en met 1 april middernacht een Cultuurfondsbeurs aanvragen voor een vervolgstudie in het buitenland. Alle studies zijn welkom, van kunstopleiding tot wetenschappelijk onderzoek.

Beurzen voor musici

Buiten de verschillende beursmogelijkheden zoals hieronder beschreven kunnen musici ook het hele jaar door een beurs aanvragen voor een korte studie van maximaal drie maanden. Deze aanvragen worden behandeld door de Adviescommissie Muziek. Houd daarom rekening met de deadlines van deze commissie. Meer info over de specifieke criteria vind je in de Vraag en antwoord van: Muziek.

Musici die recent succesvol hun bacheloropleiding aan een Nederlands conservatorium hebben afgesloten kunnen een aanvraag indienen voor de aanschaf van een passend instrument. Deze aanvragen worden één keer per jaar behandeld. De deadline hiervoor is 1 april. Meer info over de specifieke criteria vind je in de Vraag en antwoord van: Muziek.

Beurzen voor dansers

Dansstudenten kunnen een (vervolg)opleiding aan een gerenommeerde erkende dansopleiding in het buitenland volgen (op tenminste hbo-bachelor-niveau of hoger niveau), waarvoor toelatingseisen gelden op punten van professionaliteit en kwaliteit. Hiervoor hoeven zij, bij uitzondering, geen eerdere bachelor te hebben voltooid. De indiendeadline is gelijk aan die van de reguliere beurzen. Meer info over de specifieke criteria vind je in de vraag en antwoord van: Theater, Dans & Film.

Studiedromen en gouden tips

Vraag en antwoord

Benieuwd naar de voorwaarden? De procedure? Of andere vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen!

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op!

Alles gecheckt?

Doe je aanvraag!