Cultuurfondsbeurzen

Voor wie?

Talentvolle afgestudeerde academici (MA) en HBO’ers (BA) uit alle disciplines kunnen in aanmerking komen voor een Cultuurfondsbeurs, om zo een verdere stap te zetten naar een toekomst als wetenschapper, acteur, beeldend kunstenaar, musicus of danser.

De Cultuurfondsbeurzen zijn bedoeld voor vervolgopleidingen in het buitenland met een minimale duur van een jaar - die leiden tot een tweede Mastertitel of een aanverwante graad - of voor vervolgonderzoek in het buitenland met een minimale duur van drie maanden.

Daarnaast zijn er ook beurzen voor kortere opleidingen op het gebied van muziek, zoals workshops en masterclasses, en kun je financiele ondersteuning vragen voor de aankoop van een instrument.

Wanneer aanvragen?

Vanaf 1 februari tot en met 1 april 2018 kun je een beurs aanvragen bij het Cultuurfonds. Musici kunnen het hele jaar door een beurs aanvragen voor een korte studie van maximaal drie maanden.

Aanvragen

Lees eerst de richtlijnen voor beurzen goed door en vul het aanvraagformulier voor individuele aanvrager in.

Uitbetaling

In de toekenningsbrief staan de voorwaarden voor uitbetaling genoemd, die plaatsvindt na het indienen van een betaalverzoek. De laatste €500 van de beurs wordt uitbetaald na ontvangst van een realistisch overzicht van de werkelijke uitgaven en inkomsten plus een (niet-wetenschappelijk) verslag van het verblijf van ongeveer twee pagina’s A4.

Contact

Het Cultuurfonds blijft graag met je in contact, ook al is het misschien jaren geleden dat je een beurs via ons kreeg. Meld je aan voor de speciale LinkedIn-groep.Heb je net een beurs gekregen van het Cultuurfonds? Meld je hier aan voor de Bernhard Fellow Group op Facebook en wissel ervaringen uit met je mede-Fellows!