Cultuurfondsbeurzen

Wil jij verder studeren in het buitenland?
Dat kan!


Met het einde van je studie in zicht, sta je als student voor de vraag: wat nu? Misschien wil je graag die extra master doen, of dat aanvullende onderzoek. En dan het liefst in het buitenland.  Maar hoe doe je dat als ‘ome DUO’ niet langer voor je klaar staat...

De Cultuurfondsbeurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen je helpen om je volgende stap te zetten. Ieder jaar stellen we dankzij de gulle giften van vele schenkers meer dan 150 beurzen beschikbaar voor talentvolle afgestudeerde academici (Master) en HBO’ers uit alle disciplines. In onze voorwaarden lees je of jij voor een van deze beurzen in aanmerking komt.

De Cultuurfondsbeurzen zijn er voor vervolgopleidingen, promotie of vervolgonderzoek in het buitenland. Daarnaast zijn er ook beurzen voor kortere muziekopleidingen, zoals workshops en masterclasses, en bijdragen voor de aanschaf van een instrument.

Beurs aanvragen?

Wil jij de volgende stap zetten naar een toekomst als bijvoorbeeld wiskundige, politicoloog of econoom? Of als beeldend kunstenaar, theatermaker, danser of muzikant? Elk jaar kun je vanaf 1 februari tot en met 1 april een Cultuurfondsbeurs aanvragen. Op 1 februari 2019 staat ons aanvraagformulier weer online.

Beurzen voor musici
Musici kunnen het hele jaar door een beurs aanvragen voor een korte studie van maximaal drie maanden.

Feest van talent!
De lichting van 2018 maakte er bij de uitreiking een feestje van! Zij sloten zich aan bij ruim tweeduizend getalenteerde jongeren die eerder een Cultuurfondsbeurs kregen. Bekijk het filmpje met dit feest van talent en handige tips van onze adviseurs: