Kaya2 Bannerimage 1920x1080

Studie in New York

vervolgopleiding Master klassiek viool Manhattan School of Music New York City
Aangevraagd door
Kaya Can Can Gur
Bijdrage
€ 20.000,00
Werkterrein
muziek

Kaya Gür sloot net zijn bachelor viool af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij haalde een 10 met onderscheiding voor een optreden waarvan de jury ‘eigenlijk niet wilde dat het zou stoppen’. Voor de beste uitvoering van een modern werk op een bachelorexamen kreeg hij zelfs nog een aparte prijs. Nu bereidt hij zich voor op zijn vervolgstudie aan de Manhattan School of Music in New York.

Gek op de viool

Na 15 jaar conservatorium heeft Kaya er nog geen genoeg van. Vanaf zijn vijfde kreeg hij vioolles en ook al moest hij net als elk kind of puber echt wel eens aan het werk gezet worden door zijn ouders. Werd de liefde voor het spelen er niet minder op. 

Niet alleen treedt hij op in zalen en het conservatorium, jarenlang was hij ook te vinden op straat. Elk weekend speelde hij daar voor mensen bij De Passage in Den Haag. Hij kon er als tiener zelfs van rondkomen.

De volgende stap

Volgens Kaya is studeren aan de Manhattan School of Music in New York City dé manier om een succesvolle carrière te kunnen starten als professioneel violist. Als student krijg je er de kans om individuele lessen te volgen bij vooraanstaande docenten, deel te nemen aan kamermuziekensembles en orkeststudies, en regelmatig op te treden in diverse concerten en evenementen. De studie breed scala aan mogelijkheden, waaronder geavanceerde technieken voor vioolspel, interpretatie van muziek, ensemblevaardigheden, muziekgeschiedenis en -theorie. Daarnaast krijg je de unieke gelegenheid om samen te werken met professionele musici en gastdocenten uit de muziekindustrie.

Over 15 jaar

Kaya's droom is om over 15 jaar het Vioolconcert van Tsjaikovski in het Concertgebouw te spelen met het Concertgebouworkest onder leiding van Pablo Heras-Casado. Hij is dan soloviolist en reist over de hele wereld.


Ook verder studeren in het buitenland?

Vraag tussen 1 februari en 1 april een beurs aan!

Dit project kreeg een toekenning uit: