Brenda Bannerimage 1920x10800

Apen bestuderen in Amerika

PhD Department of Anthropology aan University of California Los Angeles
Aangevraagd door
Brenda de Groot
Bijdrage
€ 17.500,00
Werkterrein
wetenschap

Met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds op zak zal Brenda haar PhD-traject aan de University of California, Los Angeles (UCLA) beginnen. Haar doel? Niet alleen maar apen bestuderen. Ze wil dieper graven in hun sociale wereld en morele gedrag, en dat alles via een bijzondere bril genaamd etnografische technieken, een zelden toegepaste methode in primatologie.

Brenda zet haar hart en ziel in voor het begrijpen van apengedrag, niet alleen op wetenschappelijk vlak, maar ook om meer begrip en medeleven voor deze dieren te creëren. Ze ziet hoe apen bedreigd worden door zaken als ontbossing en stroperij, en wil niet alleen nieuwe kennis vergaren, maar ook een band tussen mensen en apen stimuleren.

Wat Brenda doet is best bijzonder: ze combineert traditionele manieren om apen te bestuderen met nieuwe technieken. Hierdoor hoopt ze dieper in de levens van apen te duiken dan ooit tevoren. Deze aanpak is nieuw in de wetenschap van apen en opent de deur naar een beter begrip van hoe ze echt leven.

Maar voor Brenda is het niet genoeg om alleen maar onderzoek te doen. Ze wil mensen laten voelen wat apen doormaken. Haar doel is niet alleen om te vertellen, maar ook om ons emotioneel te raken, zodat we beter gaan zorgen voor de dieren die met ons deze planeet delen. Brenda hoopt dat haar werk een verschil zal maken in hoe we omgaan met de natuur en de dieren die erin leven.

Jonge aapjes bestuderen in Amerika. Brenda doet het, met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds.

Studieplannen in het buitenland?

Het Cultuurfonds helpt je financieel een handje! Vraag vanaf 1 februari een beurs aan.