Kay Bannerimage 1920x108000000

Zeeleven bestuderen in Schotland

promotieonderzoek Lighting up zooplankton - mapping marine light using robotics aan University of the Highlands and Islands
Aangevraagd door
Kay Ihle
Bijdrage
€ 10.406,00
Werkterrein
wetenschap

Dankzij een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds, kan Kay Ihle zijn fascinatie voor de diepe zeeën van Schotland verkennen. Hij is gepassioneerd door de diepten van de oceaan en richt zich nu op een interessant PhD-onderzoek. Hierin kijkt hij naar hoe het licht in de zeeën verandert en hoe dit het leven van kleine zeediertjes, zoals zoöplankton, beïnvloedt.

Zijn gereedschap? Een geavanceerde akoestische kayak, een innovatief hulpmiddel dat hem in staat stelt om geruisloos door het water te navigeren en cruciale gegevens te verzamelen zonder het milieu te verstoren. Geen zware onderzoeksschepen die golven van verandering veroorzaken, maar een meer verfijnde benadering.

Deze studie is niet alleen een wetenschappelijke verkenningstocht. Het is een verhaal dat ons confronteert met de realiteit van onze impact op de natuur. De bevindingen van Kay bieden niet alleen inzicht in het zeeleven, maar werpen ook een scherp licht op de bredere vraagstukken van duurzaamheid en de menselijke invloed op onze omgeving.

Het zeeleven bestuderen in Schotland. Kay doet het, met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds.

Ook verder studeren in het buitenland?

Vraag een internationale studiebeurs aan!

Dit project kreeg een toekenning uit: