Nimma aan Zee
Kunst houdt een spiegel voor en laat ons anders naar dingen kijken. Hoe ziet de wereld eruit in het jaar 2222? Het is lastig om je voor te stellen welke toekomst ons te wachten staat. Vandaar dat de klimaatcrisis ook wel de verbeeldingscrisis wordt genoemd. Kunst kan ons helpen onze verbeelding aan te wakkeren en ons te laten dromen over wat nu nog onmogelijk lijkt.
Tijdens het jaarlijkse festival Nimma aan Zee komen kunst, verbeelding, klimaatonderzoek en de jongere generatie samen om te reflecteren op onze toekomst. Met film, theater, dans, muziek, lezingen, podcasts, spoken word, workshops en interdisciplinaire evenementen wordt de toekomst in kaart gebracht en besproken. Het thema van 2023 is 'De verdeelde stad'.
Het festival vindt plaats op 9, 10 en 11 juni 2023 in en rondom het LUX in Nijmegen en heeft als thema 'De verdeelde stad'.
Waarom steunt Cultuurfonds Gelderland Nimma aan Zee?
Stichting LUX uit Nijmegen ontvangt een bijdrage van € 7.000 voor de tweede editie van het Kunst voor Klimaatfestival Nimma aan Zee. Het bijzondere aan dit project is namelijk het actuele thema van de zeespiegelstijging. Hoe ziet het er in het jaar 2222 uit en welke sociale verschillen ontstaan hierdoor.
- Het festival heeft in 2021 al bewezen een intergenerationele doelgroep te bereiken.
- De klimaat- en biodiversiteitscrisis wordt invoelbaar gemaakt en zet mensen tot (zelf)reflectie en handelen.
- Een deel van het programma wordt gemaakt voor en door jongeren en kinderen.
Heb jij een tof idee voor een project in Gelderland?
Bekijk de mogelijkheden op de pagina van het Cultuurfonds Gelderland.