Museum de Oude Wolden 3

Verplaatsbare meubelstukken

ontwikkeling mobiel lab
Aangevraagd door
Stichting Streekmuseum De Oude Wolden
Bijdrage
€ 6.000,00
Werkterrein
buurtcultuur

Het Streekmuseum de Oude Wolden (MOW), gevestigd aan de indrukwekkende Hoofdweg in Bellingwolde Groningen, heeft een sprong voorwaarts gemaakt richting een nóg interactievere museale ervaring voor het publiek. Ze hebben een mobiel lab ontwikkeld voor workshops, interactieve presentaties en nog veel meer!

Ruimte voor betrokkenheid

Het mobiele lab bestaat uit verplaatsbare meubelstukken met multimediale technieken en belooft elke ruimte zowel binnen als buiten het museum om te toveren tot een dynamische omgeving voor participatie, workshops en kunstprojecten.

MOW voor de jeugd

Door dynamische tentoonstellingen en speciale activiteiten voor kinderen onder ‘MOW Jong’ kan het museum nu een nog bredere ervaring bieden met dit mobiele lab. Dit lab staat niet alleen voor nieuwe mogelijkheden binnen bestaande tentoonstellingen, maar opent ook de deuren voor een breder publiek om actief deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Waarom steunt het Cultuurfonds Groningen de ontwikkeling van het mobiele lab?

  • Het lab zal een aanzienlijke rol spelen in het versterken van culturele interactie en educatie binnen de lokale gemeenschap.
  • Het project bevordert inclusiviteit en verbindt diverse bevolkingsgroepen en leeftijden door culturele initiatieven te stimuleren.
  • Het fonds draagt bij aan de culturele bloei en ontwikkeling in de regio door het museum te ondersteunen als een verrijkende culturele spil.
  • Door deze ondersteuning wordt de culturele participatie gestimuleerd, waardoor het museum een belangrijke rol vervult in het activeren van diverse gemeenschappen.

Cultuur in Groningen steunen?

Dat kan! Bekijk de geefmogelijkheden.

Dit project kreeg een toekenning uit: