Missie Plasticvrij 2

Op missie voor plasticvrij water

educatieproject Plastic Whale
Aangevraagd door
Plastic Whale Foundation
Bijdrage
€ 20.000,00
Werkterrein
natuur

Met klimaatactivisme kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom vaart Plastic Whale er met kinderen op uit om plastic uit het water te vissen. Toen dat door de coronalockdown niet kon bedachten ze Missie plasticvrij water. Een online lesprogramma voor thuis.

Aan de hand van quizzen, opdrachten en gesprekken bedenken kinderen oplossingen voor de plastic soep. Brugklas-acteurs Sterre van Woudenberg en Niek Roozen begeleiden hen op hun missie.

Plastic soep

Naar schatting drijft er zo’n 150 miljoen ton plastic afval in onze oceanen. Elke dag komt er meer bij. In minder dan dertig jaar zit er meer plastic in het water dan er vissen zijn. Dit zorgt voor verstoorde ecosystemen, verstopte waterwegen en microplastics in onze voedselketen.

Plastic whale3
Plastic whale maakt kinderen bewust van het plastic soep-probleem

Waarom steunt het Cultuurfonds Missie plasticvrij water?

Om plastic soep tegen te gaan is het belangrijk een jonge generatie bewust te maken van het probleem. Missie plasticvrij water doet dit op een vrolijke manier.

  • In het programma ervaren kinderen dat zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn.
  • Kinderen krijgen inzicht in hun eigen plastic verbruik en worden gestimuleerd dat te minderen.
  • Plastic whale ontwikkelde dit programma oorspronkelijk voor het basisonderwijs, maar reageerde snel op de situatie tijdens de pandemie. Ze bouwden het programma om zodat gezinnen er ook gebruik van kunnen maken.
  • Missie plasticvrij draagt bij aan meer waardering voor en bescherming van de Nederlandse natuur.
Sterre en Niek
Acteurs Sterre van Woudenberg en Niek Roozen begeleiden kinderen tijdens hun missie

Vind jij natuureducatie ook belangrijk?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om de Nederlandse natuur te leren kennen. Help jij ons mee?