Schokland

Kersentuin op Schokland

openluchtspel De kersentuin op Schokland
Aangevraagd door
Stichting Compagnie Dakar
Bijdrage
€ 6.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Wat heeft Tjechov's toneelstuk De Kersentuin te maken met een verdwenen eiland en veranderingen door klimaatopwarming? Daar geeft Compagnie Dakar in de zomer van 2023 antwoord op in hun theatervoorstelling.

De zomer nadert en op Schokland wordt er reikhalzend uitgekeken naar het jaarlijks terugkerend spektakel, de zomerse locatie voorstellingen. Met dit jaar het eerste stuk: De Kersentuin. Deze voorstelling, dat zich afspeelt op het mysterieuze eiland dat ooit verdween maar nu weer boven water is gekomen, heeft als doel om het theater naar de omgeving te brengen en jong talent te ondersteunen bij hun eerste stappen in het vak. 

De voorstelling is geïnspireerd door Tjechovs Kersentuin en combineert dit met verhalen van de lokale bevolking. Het  vertelt zo het verhaal van een groep fictieve bewoners die worstelen met de veranderingen in hun omgeving. Want met de klimaatopwarming voor de deur, zal niets meer hetzelfde zijn. 

Waarom steunt het Cultuurfonds Flevoland De Kersentuin?

Compagnie Dakar ontwikkelt een nieuwe plek in een regio waar weinig aanbod is voor locatie voorstellingen en muziektheater.

  • Compagnie Dakar biedt ruimte voor jonge talenten om zich professioneel te oriënteren in de kunstwereld.
  • Er wordt actief verbinding gezocht met de (natuurlijke) omgeving.
  • Het thema 'klimaatopwarming' is actueel en zet aan tot (zelf)reflectie.

Origineel theaterplan?

Dans, toneel, mime, circus, kleinkunst, bewegingstheater, musical, muziektheater, performance, cabaret, poppenspel. Dit zijn enkele genres die kans maken op ondersteuning door het Cultuurfonds. Benieuwd of jouw plan kans maakt? Lees de mogelijkheden op onze pagina over Theater, Dans & Film!