PEEP THE RAVE Arjen Dienske

Een inclusieve 'peepshow'

Peep Performance the Rave
Aangevraagd door
Stichting Just Another Prophecy
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Wees welkom bij PEEP PERFORMANCE: The Rave en The After - een unieke gelegenheid om jezelf te bevrijden, te ontdekken en te ervaren op een manier die je nergens anders zult vinden.

PEEP PERFORMANCE: The Rave brengt verschillende elementen samen, zoals een rituele rave(feest), live techno, performers, een draaivloer en een onvergetelijke after(party). Het is een ervaring waarbij creatie en destructie, hardcore en gevoeligheid, underground en kosmische invloeden, vrijheid en beperking, kracht en kwetsbaarheid, allemaal samenkomen. 

In plaats van anoniem in een klein hokje kijken naar seksueel expliciete handelingen, kijk je bij PEEP PERFOMANCE naar een "rave" op een draaiende vloer. Non-binaire en vrouwelijke acteurs/dansers voelen zich vrij om zichzelf te zijn en zichzelf en anderen te ontdekken. Zij volgen hierin de leer van tantra, een levensfilosofie, waarin het genieten centraal staat. Tantra gebruikt seksualiteit en intimiteit als een groeiproces in het leven. De bezoeker wordt zo uitgenodigd stigma's te doorbreken en zelf deze vrijheid te ervaren.

The Rave vloeit moeiteloos over in The After. Stap in de nacht met nightlife performances uit de nachtclub/queer*-scene. Kom samen in een ruimte met de intieme sfeer van een nachtclub waar de rollen van toeschouwer en performer uitgedaagd worden. Jij bepaalt wat je doet; betreedt het podium om te dansen, zoek een nis op om geborgen te praten of laat je meevoeren door de muziek. Zo vloeit de avond moeiteloos over in een nacht die voortduurt tot het licht aanbreekt.

*De term ‘queer’ is in de loop der jaren door de LGBTQ+ gemeenschap heroverd en wordt nu algemeen gebruikt om niet-heteroseksuele, niet-cisgender identiteiten aan te duiden. Queer is een overkoepelende term die een breed scala aan gender- en seksuele identiteiten omvat, waaronder, maar niet uitsluitend, lesbisch, homo, biseksueel, aseksueel, panseksueel, non-binair, genderqueer en genderfluïde.

Teaser PEEP PERFORMANCE

Peep Performance: The Rave is het nieuwe werk van Annica Muller, waarin de maker Tantra, peepshow en performance samenbrengt in een vernieuwd genre.

Waarom steunt het Cultuurfonds PEEP PERFORMANCE?

Het zorgt voor verbinden. De voorstelling creëert nieuwe ontmoetingen en brengt verschillende doelgroepen samen. 

  • Dit project zorgt voor een podium voor vernieuwende performers. Zij krijgen de kans om hun talent te tonen aan de wereld. 
  • Jongeren zijn op zoek naar spannende en nieuwe ervaringen waarin ze zichzelf kunnen ontdekken en uiten. Dit project sluit aan bij de behoefte aan het onderdomplene in ervaringen en biedt daarmee een unieke belevenis.
  • Het project belicht thema's als vrijheid, emancipatie, seksualiteit en gender, en brengt diverse gemeenschappen samen. Het dient als platform voor talentvolle performers uit alternatieve wegen zoals de nachtscene, evenals performers met een neurodiverse achtergrond. Daarmee brengt dit project diverse gemeenschappen samen. 
  • Het project zal andere theaters en theaterfestivals inspireren om op een andere manier naar het bereiken van een jonger publiek te kijken. Het stimuleert het denken vanuit een totaalervaring in plaats van alleen de voorstelling, en zet in op een gastvrije ontvangst en begeleiding van het publiek, zodat iedereen zich welkom en gezien voelt.


Heb jij een idee voor een vernieuwend theaterspektakel?

Het Cultuurfonds ondersteunt cultuur in Nederland. Daarbij horen bijzondere en innovatieve voorstellingen. Heb je een idee voor een uitzonderlijk project? Bekijk de mogelijkheden!