Nola Hatterman Art Academy 2022

Surinaamse broedplaats in herstel

restauratie gebouw Nola Hatterman Art Academy
Aangevraagd door
Nola Hatterman Academy
Bijdrage
€ 26.312,00
Werkterrein
erfgoed & monumentenzorg

In Suriname liet de Nederlandse kunstenares Nola Hatterman in 1953 haar sporen na. Met een diepe passie voor Afro-Surinaamse kunst en cultuur begon ze op 71-jarige leeftijd haar eigen Nieuwe School voor Beeldende Kunst, gedreven door de visie dat haar school zelfstandige Surinaamse kunstenaars zou opleiden, zonder tussenkomst van Nederland. Het gebouw is hard toe aan renovatie.

Broedplaats

Wat begon als een bescheiden initiatief groeide uit tot de Nola Hatterman Art Academy, een broedplaats voor jonge, getalenteerde kunstenaars. Hier vinden zij niet alleen ruimte om te groeien, maar ook om hun creatieve stem te ontdekken. Met diverse kunstopleidingen en workshops, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenen, heeft de academie zich een reputatie verworven als een stimulerende omgeving voor artistieke ontwikkeling.

Nola Hatterman te midden van haar leerlingen tijdens een expositie in 1960 Fotograaf onbekend
Nola Hatterman te midden van haar leerlingen tijdens een expositie in 1960. Fotograaf onbekend.

Renovatie

Maar nu staat de academie voor een nieuwe uitdaging: het herstel van haar historische thuisbasis. De renovatie van het iconische gebouw waarin de Nola Hatterman Art Academy huist, is essentieel om dit culturele erfgoed te behouden en de toekomst van de school te verzekeren.

Waarom steunt het Cultuurfonds de restauratie van de Nola Hatterman Art Academy?

  • De restauratie draagt bij aan het voortzetten van de erfenis van Nola Hatterman en bevordert artistieke expressie en diversiteit.
  • De Nola Hatterman Art Academy draagt bij bij aan de toekomst van kunstonderwijs en culturele ontwikkeling in Suriname.

Ook geld aanvragen voor jouw project in Suriname?

Bekijk de mogelijkheden.

Dit project kreeg een toekenning uit: