Maxresdefault

Romeo & Julia, het moordspel!

Romeo & Julia
Aangevraagd door
Stichting KamaK
Bijdrage
€ 7.500,00
Werkterrein
theater, dans en film

Verrassingen en intriges. Verdenkingen en beschuldigingen. Niets is wat het lijkt in deze interactieve voorstelling. Bereid je voor op een avond vol onverwachte wendingen en spanning, waar de grenzen tussen realiteit en fictie vervagen. Het klassieke verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia zoals je die nog nooit hebt gezien.

Shakespeare’s klassieker

De vertrouwde dialogen en romantiek beginnen zoals verwacht, en je voelt je al snel comfortabel in de betoverende atmosfeer. Maar dan, uit het niets, verandert het toneel. Rumoer en opwinding golven door de coulissen en in een schokkende en onverwachte beweging valt er een levenloos lichaam vanachter het doek tevoorschijn. Een kille rilling loopt over je rug terwijl je jezelf afvraagt: Wat is hier in vredesnaam gebeurd? Is dit echt? Een moord? Wie heeft deze daad begaan? Waarom? 

Theatergroep KamaK

Achter de schermen van de schuilt het buitengewone werk van Theatergroep KamaK. Dit ensemble van getalenteerde acteurs met een verstandelijke beperking brengt niet alleen een meeslepende show tot leven, maar doet ook dienst als de drijvende kracht achter de creatieve visie. Hun ideeën en verlangens vormen de basis van de productie, waardoor elk aspect doordrenkt is van authenticiteit en persoonlijke betrokkenheid. KamaK omarmt inclusie en uitdaging, en biedt deelnemers met een verstandelijke of meervoudige beperking een kans om te schitteren op het podium. Ze worden begeleid en door kunstprofessionals en theatermakers.

Overijsselse theaters

KamaK is in 2022 verhuist naar een nieuwe locatie in Hengelo. Om de buurt beter te leren kennen nodigen zij de buurt uit om de try-outs en repetities bij te wonen. Door de repetities openbaar toegankelijk te maken hoopt KamaK de rempel te verlagen om eens een kijkje te nemen bij dit bijzondere theatergezelschap. Daarnaast kunnen de acteurs hierdoor alvast wennen aan het spelen van de nieuwe voorstelling voor publiek. De acteurs komen uit diverse plekken in Overijssel. Daarom vertoont KamaK deze voorstellingen in meerdere plaatsen in professionele theaters. Zo kan niet alleen de buurt, maar heel Overijssel genieten van deze voorstelling. In november staan ze in Het Rabotheater Hengelo, in december in Herberg de Pol in Diepenheim en in januari is de voorstelling te bezoeken in Kulturhus Borne.

Waarom steunt Cultuurfonds Overijssel Romeo & Julia, het Moordspel?

  • Theater KamaK is uniek in samenstelling en werkwijze. De acteurs van het gezelschap zijn allen mensen met een verstandelijke beperking die alle ruimte krijgen tot creatieve en persoonlijke ontwikkeling.
  • KamaK verwerkt actuele thema’s in hun voorstellingen en laten hier verschillende perspectieven op los. Het zijn daardoor bijzonder inclusieve voorstellingen die het publiek aan het denken zet
  • Naast de 26 mensen binnen het gezelschap met een verstandelijke beperking, wordt dit gezelschap gedragen door lieve, toegewijde vrijwilligers. Denk hierbij aan de technici, decorbouwers, naaisters, kleedsters, grimeurs, fotograaf, chauffeurs en cateringmedewerkers. Verbinding en inclusie zit verweven in het DNA van KamaK
  • KamaK is niet alleen bezig met een top voorstelling neerzetten, maar vindt het ook belangrijk de nieuwe buurt te leren kennen en door heel Overijssel op de planken te staan. Dit doen ze zodat zoveel mogelijk mensen de voorstelling kunnen komen bekijken, zonder ver te moeten reizen. Toegankelijkheid staat hierbij voorop.

Bezig met een cultuurproject in Overijssel?

Kijk of je kans maakt op een bijdrage!

Dit project kreeg een toekenning uit: