Sonic Acts Biennial 2022 Opening W139 on Friday 30 September 2022 Photo by Pieter Kers

Sonic Acts Biënnale 2024

Stichting Sonic Acts
Bijdrage
€ 25.000,00
Werkterrein
beeldende kunst

Keer op keer trakteert Sonic Acts ons op een opmerkelijk spektakel, en de biënnale van 2024 is geen uitzondering. Dit jaar is extra bijzonder want Sonic Acts viert dan zijn dertigste verjaardag. Twee maanden lang kunnen we genieten van een breed scala aan activiteiten, van clubavonden tot symposia. En natuurlijk staat het bekende festivalweekend (23-25 februari) ook dit jaar weer op de planning.

Multidisciplinair

Bij Sonic Acts komen digitale cultuur, muziek, beeldende kunst en film op een buitengewone manier samen. Dit jaar draait alles de urgente kwesties van onze tijd en wordt de relatie tussen kunst, wetenschap en technologie benadrukt. Meer dan 100 kunstenaars en sprekers zullen vernieuwend werk presenteren dat de grenzen van digitale cultuur, muziek, beeldende kunst en film verkent.

Mens en natuur

De Biënnale, met als thema The Spell of the Sensuous, laat zich inspireren door de connectie tussen mensen en de natuur, zoals beschreven in David Abram's gelijknamige boek. Het verkent het de diepe band tussen mens en milieu, het concept van 'alterlife'* en het idee dat ons lichaam onlosmakelijk verbonden is met de natuur. De visuele kant van de Biënnale, geïnspireerd op de kunst van Georgia O'Keeffe, toont onder andere AI-gegenereerde beelden die het mysterieuze van de natuur en de verbondenheid van wezens uitbeelden met aardse en levendige kleuren.

*Alterlife verwijst naar het idee dat het leven en onze ervaringen al beïnvloed zijn door omgevingsfactoren en externe invloeden voordat we ons er bewust van zijn. Het houdt rekening met de vooraf bestaande invloeden die ons leven vormen voordat we ze bewust ervaren.

Waarom steunt het Cultuurfonds Sonic Acts Biënnale 2024?

  • Het evenement biedt een platform voor werk dat elders in Nederland zelden te zien is, waardoor het een unieke en inspirerende ervaring is.
  • De thematiek van de Biënnale is actueel en de evenementen zijn zo opgezet dat ze toegankelijk zijn voor een breed en divers publiek, wat de maatschappelijke impact vergroot.
  • De interdisciplinaire aanpak en diversiteit van de programmering spreken een breed publiek aan en dragen bij aan het culturele landschap.
  • Sonic Acts werkt samen met andere culturele instellingen, wat de culturele samenwerking en uitwisseling bevordert.

Verander jij met cultuur de wereld?

Vraag een financiële bijdrage voor je project aan.

Dit project kreeg een toekenning uit: