TBS 2022

Een muzikale bakkerij

Marketing - The Bake Shop
Aangevraagd door
Stichting The Bake Shop
Bijdrage
€ 10.000,00
Werkterrein
muziek

Welkom in de wonderlijke wereld van The Bake Shop, een betoverende vrijwilligersorganisatie die zich vol passie inzet voor talentontwikkeling. The Bake Shop is de geboorteplaats van levendige evenementen en projecten, waar jonge pop-acts hun eigen muzikale avonturen kunnen beleven en waar hun artistieke groei wordt gestimuleerd.

Meer dan alleen een podium

The Bake Shop (mede)organiseert jaarlijks verschillende muzikale projecten en evenementen, zoals Drentsch Peil XL, SPY Festival, Podium Hello Festival, The Bake Shop Presents!, Podium Popronde Emmen en Podium Uitfestival. Maar sinds maart 2022 hebben ze ook hun eigen locatie, namelijk Podium34 in Borger, een plek waar jong talent zich muzikaal kan laten zien.

The Bake Shop creëert niet alleen podia en speelplaatsen voor jonge acts met eigen werk, maar biedt de acts ook waardevolle begeleiding en advies om hen een solide basis te geven en te helpen bij hun muzikale toekomst. Dit maakt dat ze een bijzondere plek innemen in de culturele wereld.

Bakken met talent

Een voorbeeld van de begeleiding die The Bake Shop biedt, is het Popsport-traject dat zij samen met Kunst & Cultuur organiseren. Hierbij staat de (jonge) muzikant centraal. In dit regionale talentprogramma worden jonge muzikale talenten begeleid door professionals uit de muziekindustrie, die de weg kennen en waardevolle connecties hebben. De jonge talenten nemen deel aan boeiende workshops, georganiseerd door de coaches, van de sprankelende Kick-off tot aan de spetterende finale.

Waarom steunt het Cultuurfonds Drenthe The Bake Shop?

  • Betrokkenheid bij jong muzikaal talent: The Bake Shop onderscheidt zich door hun betrokkenheid bij jonge opkomende artiesten in de muziekwereld. Deze betrokkenheid maakt dat ze een bijzondere plek innemen in de culturele wereld.
  • Vergroten van zichtbaarheid: Op dit moment heeft The Bake Shop beperkte zichtbaarheid, waardoor ze niet alle getalenteerde acts in Drenthe kunnen bereiken. Met de bijdrage van het Cultuurfonds kunnen zij hun zichtbaarheid vergroten door middel van marketing- en promotieactiviteiten.
  • Door hun zichtbaarheid te vergroten, kunnen ze meer (jonge) mensen bereiken en betrekken bij hun activiteiten. Dit biedt kansen voor een breder publiek om kennis te maken met lokaal talent en draagt bij aan het vergroten van de interesse in en betrokkenheid bij de lokale muziekscene.
  • Talentontwikkeling: The Bake Shop speelt een belangrijke rol in talentontwikkeling. Door een podium te bieden aan jong muzikaal talent, dragen ze bij aan de groei en ontwikkeling van deze artiesten. Het ondersteunen van dit project betekent dus ook investeren in de toekomst van de muziekwereld.

Heb jij een muzikaal project dat de aandacht verdient?

Wie weet kan het Cultuurfonds een handje helpen. Bekijk de mogelijkheden!