Projectplan Verbreek de stilte PBCF ZH 11

Stilte is oorverdovend

Video/audioregistratie Verbreek de Stilte
Aangevraagd door
Stichting Adelaida
Bijdrage
€ 7.500,00
Werkterrein
geschiedenis en letteren

Het verleden vormt de basis voor onze toekomst. Met het project Verbreek de Stilte duiken Chicks And The City (CATC) samen met jongeren in de betekenis van ons koloniale en slavernijverleden voor de hedendaagse jeugd. Ze stellen kritische vragen: hoe manifesteert de geschiedenis zich in ons dagelijks leven? Wat betekent jouw achternaam voor jou? Hoe verbindt het gerecht dat je oma bereid je met je verleden?

Daarnaast nodigen ze enkele experts uit, die uitgebreide kennis hebben van dit onderwerp. Samen met deze deskundigen en de jongeren onderzoeken ze hoe het slavernijverleden zich manifesteert in onze huizen en op straat. Wat zijn de sporen van dit verleden in onze eigen leefomgeving en hoe beïnvloedt het de jongeren van vandaag?


CATC wil begrijpen hoe het slavernijverleden nog steeds invloed heeft en daarmee bijdragen aan de bewustwording van dit belangrijke thema. Door te luisteren, maar vooral door de stilte te verbreken.

Luister de podcast van Chicks and the City!

Waarom ondersteunt het Cultuurfonds Verbreek de Stilte?

  • Dit project is van, voor, door en met de doelgroep; een essentieel onderdeel bij een dergelijk project
  • Het project is gericht op bewustwording creëren rond belangrijke en moeilijke thematiek
  • Verbreek de stilte empowered jongeren die zich niet altijd gehoord voelen
  • Samenwerking is key: de grassroots organisatie Chick And The City, verschillende culturele organisaties en de welzijnsorganisatie Donna Daria zorgen voor een goeie en vruchtbare uitwisseling van kennis en ervaring

Dit project kreeg een toekenning uit: