Dieheleding we are not tupac shakur beeld lucas van der rhee 1 Scale Max Width Wz E1 MD Bd Compressed W10

We are (not) Tupac Shakur

We are not Tupac Shakur
Aangevraagd door
Stichting DIEHELEDING
Bijdrage
€ 20.000,00
Werkterrein
theater, dans en film

Een opkomend muziektheatergezelschap uit Utrecht, DIEHELEDING, staat op het punt hun eigen productie te lanceren: We are (not) Tupac Shakur. Deze voorstelling duikt in de vragen: Wie heeft het recht om welk verhaal te vertellen? En mogen we onze helden ons perfect weerspiegelen?

Heldenverhalen

De voorstelling onderzoekt en bevraagt heldenverhalen uit de geschiedenis tegen de achtergrond van Tupac Shakurs turbulente leven. Vooral culturele toe-eigening* in de wereld van hiphop staat centraal. Belangrijke vragen komen naar voren: Kunnen we geïnspireerd worden door Shakurs activistische muziek, terwijl we zijn vrouwonvriendelijkheid negeren? Mogen we alleen een connectie voelen met helden die op ons lijken?

Naast Tupacs leven haalt DIEHELEDING inspiratie uit De held met de duizend gezichten van Joseph Campbell, dat universele heldenverhalen uit de geschiedenis belicht.

* Culturele toe-eigening speelt als er sprake is van scheve machtsverhoudingen, waarbij leden van een dominante elementen overnemen van een cultuur van een gemarginaliseerde groep, zonder begrip en respect voor de cultuur.

We are not tupac

“In ons werk proberen we een nieuwe theatervorm uit te vinden, waarbij we ons telkens opnieuw afvragen wat er gebeurt als de kunstvormen theater en hiphop gecombineerd worden.”

DIEHELEDING ·

Voor de pitch van deze voorstelling won DIEHELEDING-als aanjager van diversiteit en inclusiviteit in het theater en de samenleving - de DNA-NEXT AWARD.

We are not tupac shakur

Waarom steunt het Cultuurfonds We are (not) Tupac Shakur?

  • We are (not) Tupac Shakur werpt essentiële vragen op over culturele toe-eigening. Het Cultuurfonds steunt projecten die maatschappelijke dialoog aanmoedigen.
  • De voorstelling verkent diepgaande vragen over het vertellen van verhalen en het definiëren van heldendom.
  • Het muziektheatergezelschap DIEHELEDING staat bekend om zijn focus op diversiteit en inclusiviteit, wat aansluit bij de waarden van het Cultuurfonds.
  • De voorstelling biedt een frisse kijk op het vertellen van verhalen en maakt gebruik van nieuwere artistieke vormen, zoals rap.

Bezig met een vernieuwende theatervoorstelling?

Wie weet maak je kans op een bijdrage van het Cultuurfonds. Bekijk de mogelijkheden.