DIGITAL DUCTTAPE SCENEFOTO 5 website

Welkom in de wondere wereld van HipSick

theaterproductie Digital Ducttape
Aangevraagd door
Stichting HipSick
Bijdrage
€ 10.000,00
Werkterrein
theater, dans en film
Bereik
6.170 bezoekers

Wat zijn de effecten van social media? Wat is echt? En wat is nep? De installatievoorstelling 'Digital Ducttape' van performancecollectief HipSick viert de schoonheid van de maakbare identiteit.

HipSick maakt immersieve totaalervaringen. Bezoekers bewegen zich vrij door Digital Ducttape heen en krijgen nu eens geabstraheerde elementen van een rave, dan weer een tentoonstelling of een performance te zien. De bezoekers bepalen zelf waar ze naar kijken, maar worden ook onderdeel van de performance. Continu worden ze uitgedaagd te bepalen wat echt is en wat nep.

Hip Sick 2
Performancecollectief HipSick © Rik Versteeg

Waarom steunt het Cultuurfonds Digital Ducttape?

HipSick onderscheidt zich met rauwe, visuele voorstellingen op het snijvlak van theater en performance. Digital Ducttape is het laatste deel van het drieluik Some Say Morality is Negotiable over de effecten van social media.

  • Digital Ducttape speelt op festivals en in theaters, clubs en scholen door heel Nederland.
  • HipSick gaat de strijd aan met stereotypering en vooroordelen door meerdere genderdimensies te tonen.
  • Digital Ducttape is een multidisciplinaire, technologische installatie die live wordt bespeeld, waarmee HipSick een bijdrage levert aan de ontwikkeling van live-art.

Wat is nep en wat is echt?

Cultuur leert je over het leven op een manier die voorbehouden is aan cultuur. Het Cultuurfonds houdt cultuur levend. Steun je ons?

Dit project kreeg een toekenning uit: