Opvolger van de Gelderse Pauwenveer en de Gelderse Bokaal

De Cultuurfonds Gelderland Cultuur- en Natuurprijs zijn de opvolger van de Gelderse Pauwenveer en Gelderse Bokaal. De Gelderse Pauwenveer ging in de even jaren naar een in Gelderland gevestigde instelling op het gebied van cultuur of natuur, waaronder het festival Drift om te dansen en het Onderduikmuseum Aalten. De Gelderse Bokaal ging in de oneven jaren naar een persoon die zich heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland, waaronder theatermaker Jos Spijkers en woordkunstenaar Marieke Polderdijk. Elke editie werd er een andere sector gekozen voor de prijzen.

Gelderse Bokaal 2023 Foto door Marco Scheurink 1
Gelderse Bokaal 2023 Foto door Marco Scheurink

Voordragen

Alle organisaties en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Gelderse cultuur en natuur komen in aanmerking voor de prijzen. Ken je bijvoorbeeld een organisatie of persoon die het Gelderse culturele aanbod verrijkt door inzet op diversiteit, inclusie, vernieuwing of verbinding? Of die zich enorm inzet voor het natuurbehoud of natuur en erfgoed prachtig weet te combineren? Laat het ons weten vóór 1 november 2024.

Jury

Twee jury’s, elk samengesteld uit verschillende experts op het gebied van natuur of cultuur, kiezen de twee winnaars uit de voordrachten.

De jury van de Natuurprijs bestaat uit Nienke Welle (senior adviseur ProBos & algemeen bestuurslid natuur bij het Cultuurfonds Gelderland), Arjan Vriend (directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland) en Joline de Weerdt (regiodirecteur Oost IVN).

De jury van de Cultuurprijs bestaat uit Ruben Chi Verhoeven (danser, choreograaf en artistiek directeur SoulCypher & algemeen bestuurslid cultuur bij het Cultuurfonds Gelderland), Ester van de Haar (directeur-bestuurder Cultuur Oost) en Marlise van der Jagt (artistiek leider Dat Bolwerck).