Het Brabants Boek Present bestaat 5 jaar! Op zondag 3 september is Nargis, geschreven door Forugh Karimi, feestelijk gepresenteerd tijdens het festival Boeken in de Wei in Breda. Van 2 t/m 10 september krijg je het Boek Present cadeau bij alle deelnemende Brabantse boekhandels. En wie jarig is trakteert, dus krijg je ook nog je tweede toegangskaartje gratis in tien Brabantse kunstmusea!

Microsoft Teams image 34
Forugh Karimi

Schrijvers

Dit zijn de schrijvers die de afgelopen jaren het Brabants Boek Present mochten schrijven.

  • Forugh Karimi - Nargis

    Nargis is een intiem verhaal over actuele thema’s. Forugh schrijft over de 17-jarige Nargis, die geboren is in een AZC en opgroeit in een warm en liefdevol gezin in Nederland. Ze is druk met haar examenjaar op het gymnasium, maar vooral met het feit dat haar familie door een incident uit elkaar gevallen is.

    Haar broer Omíd zit vast, haar zus Niloufár beschadigt zichzelf. Haar moeder zit wezenloos op de bank naar de Afghaanse televisie te kijken en haar vader zit avond aan avond stiekem wodka te drinken in de schuur. Maar dan stelt haar broer aan Nargis een vraag die alles op scherp zet en is het aan haar om te ontrafelen wat en waar het precies mis is gegaan – en het gezin weer bij elkaar te brengen.