Brabants Boek Present 2024

Dit jaar schrijft Lucas de Waard het Brabants Boek Present. De novelle Parkwachters wordt van 7 t/m 22 september cadeau gedaan aan lezers bij besteding van minimaal € 15,- in Brabantse boekhandels.

Lucas de Waard (1984) groeide op in Den Bosch. Hij studeerde af als toneelauteur aan de HKU en schreef scenario’s voor o.a. het Musical Awardwinnende Willem Ruis, de show van zijn leven en Watskeburt?! De musical, BNNVARA-serie Deep shit en bioscoopfilm Invasie. Zijn debuutroman De kamers stond op de shortlist voor de Gouden Strop Schaduwprijs, daarna verschenen Kraaien tellen en Bast. Lucas is regelmatig te vinden op podia als Lowlands, Zwarte Cross en Mensen Zeggen Dingen.

HR Lucas de Waard BBP 2024 c Keke Keukelaar XL

Over het boek

Isa is naar de andere kant van het land verhuisd in een poging opnieuw te beginnen. Maar in haar nieuwe baan loopt ze tegen dezelfde pester aan die haar in haar jeugd vernederd heeft. Isa breekt en slaat op de vlucht voor de realiteit. Dolend door een schijnbaar verlaten pretpark ontdekt ze een bizarre wereld die bedreigd wordt door een sinister kwaad. Isa lijkt de enige die het park en zijn wonderlijke bewoners kan redden. Maar hoe word je iemand, als je een leven lang geprobeerd hebt om niemand te zijn?

Parkwachters is een verhaal over fantasie en trauma, over vluchten, vechten en in jezelf geloven.

Parkwachters BBP 2024

Teaser Brabants Boek Present 2024

Schrijvers

Dit zijn de schrijvers die de afgelopen jaren het Brabants Boek Present mochten schrijven.

  • Forugh Karimi - Nargis

    Nargis is een intiem verhaal over actuele thema’s. Forugh schrijft over de 17-jarige Nargis, die geboren is in een AZC en opgroeit in een warm en liefdevol gezin in Nederland. Ze is druk met haar examenjaar op het gymnasium, maar vooral met het feit dat haar familie door een incident uit elkaar gevallen is.

    Haar broer Omíd zit vast, haar zus Niloufár beschadigt zichzelf. Haar moeder zit wezenloos op de bank naar de Afghaanse televisie te kijken en haar vader zit avond aan avond stiekem wodka te drinken in de schuur. Maar dan stelt haar broer aan Nargis een vraag die alles op scherp zet en is het aan haar om te ontrafelen wat en waar het precies mis is gegaan – en het gezin weer bij elkaar te brengen.