Stedelijk Museum Amsterdam heeft een bijzondere band met General Idea. In 1979 was het Stedelijk het eerste museum ter wereld dat een tentoonstelling organiseerde van hun werk. Het museum begon tegelijkertijd het werk van de groep te verzamelen. Hierdoor heeft General Idea Amsterdam altijd beschouwd als hun tweede thuis. En kreeg het Stedelijk in 2018 ook een groot deel van het archief van General Idea geschonken.

General Idea, bestaande uit kunstenaars Felix Partz, Jorge Zontal en AA Bronson, stond bekend om hun kritiek op de maatschappij en de kunstwereld. Dat is terug te zien in hun speelse en opvallende kunstwerken. General Idea bracht zo belangrijke kwesties aan het licht, zoals massamedia, consumptiecultuur, sociale ongelijkheid, queer identiteit, de kunsteconomie en ook de aidscrisis. Deze thema’s zijn vandaag de dag nog steeds of wederom relevant.

De tentoonstelling, te zien in 2023, is een reizende tentoonstelling met meer dan 300 werken. Van gigantische sculpturen, installaties en schilderijen tot waanzinnig vernieuwende video's, publicaties, archiefmateriaal en natúúrlijk hun iconische wallpapers! Daarmee is het de grootste solotentoonstelling van General Idea tot nu toe. In Nederland zal deze het grootst zijn. In het Stedelijk Museum Amsterdam wordt de tentoonstelling namelijk aangevuld met unieke werken uit de aankopen en het archief dat het Stedelijk beheert.

Kaarten winnen?

Maak kans

Wij mogen 5 x 2 tickets voor zaterdag 24 juni verloten onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur vóór dinsdag 13 juni een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'general idea' en in de mail je naam en adres, en maak kans!