Voor iedereen die Nederlands spreekt en makkelijk Engels leest, maar wiens schoolfrans en -duits diep zijn weggezakt, is Zeven talen in zeven dagen hét boek. Het nieuwste boek van de talentemmer Gaston Dorren biedt toegang tot teksten in het Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Noors, Zweeds en Fries.

Na een week begrijp je voorheen "onleesbare" teksten in al die talen. Op dag 1: algemene tips en trucs. Na dag 2 lezen we Fries. Op dag 3 en 4 doen we Deens, Noors en Zweeds. En op dag 5 tot en met 7: Italiaans, Spaans en Portugees. Een uitdaging, zeker. Een avontuur zelfs. Maar bovenal: een verleidelijk én bereikbaar doel. Gelauwerd taalschrijver en -kenner Dorren neemt zijn lezers mee en laat op de van hem bekende wijze zien, aanstekelijk en enthousiast, hoe ze vreemde talen kunnen leren lezen.

Zeven talen leren lezen in zeven dagen: als je het zó aanpakt, lukt het je.

Waarom heeft het Cultuurfonds bijgedragen aan Zeven talen in zeven dagen?

Het onderzoek en het schrijven van de publicatie heeft een bijdrage gehad van 7.000 euro van het Cultuurfonds.

De publicatie is bijzonder omdat:

  • Het uniek is in zijn speelse wijze om de lezer nieuwe talen te leren.
  • De lezer in korte periode zeven talen wordt geleerd.
  • De methode van Doren uitgaat van de verwantschap van de talen en je op basis daarvan trucs leert om woorden snel te kunnen vertalen/begrijpen.

Winnen?

Wij verloten 2 boeken onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur vóór dinsdag 11 april een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Zeven talen in zeven dagen' en in de mail je naam en adres, en maak kans!

Mail!