Zilveren Anjer

Het Prins Bernhard Cultuurfonds eert betrokken vrijwilligers sinds 1950 met de Zilveren Anjer. Voor hun onbetaalbare inzet voor cultuur en natuur. Met tijd en inzet of met financiële steun. En altijd met het doel om ook anderen mee te laten genieten van alles wat ze zelf zo na aan het hart ligt.

Zilveren Anjer 2022

De Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn dit jaar toegekend aan Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock. Zij ontvangen op donderdag 9 juni uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix hun Zilveren Anjer in Koninklijk Paleis Amsterdam. 

Voordragen

Iedereen kan vrijwilligers voordragen voor de Zilveren Anjer. Voordragen voor de Zilveren Anjer 2023 kan via het voordracht-formulier tot 1 augustus 2022. Kandidaten moeten voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • personen, geen instellingen;
  • minimaal tien jaar belangeloze ingezet voor cultuur of natuur in het Koninkrijk der Nederlanden;
  • de reden van voordracht hangt niet samen met de betaalde werkzaamheden die de voorgedragen persoon (heeft) verricht;
  • de werkzaamheden zijn van bijzondere betekenis voor de cultuur of natuur in het Koninkrijk der Nederlanden;

Elk jaar gaat één van de Zilveren Anjers naar een mecenas, die belangeloos schenkt aan kunst en cultuur.


Draag iemand voor!

Kijk terug: Uitreiking Zilveren Anjer 2022

De uitreiking van de Zilveren Anjer 2022 was op 9 juni in Koninklijk Paleis Amsterdam


Over de Zilveren Anjer

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 gegeven vanuit de nalatenschap van verzetsstrijder Thijs Taconis. Bekijk de video over de geschiedenis van dit eerbetoon.

Zilveren Anjer 2021

MODELDe Zilveren Anjers van het Cultuurfonds werden in 2021 toegekend aan Barend van Benthem, Janine en Joop van den Ende en Johan Veenstra. De uitreiking van de Zilveren Anjers door H.K.H. Prinses Beatrix was op vrijdag 4 juni in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Ook de laureaten van 2020 - Kees Bos, Els Blokker-Verwer en Albert Haar - ontvingen hun onderscheiding.

Meer lezen over de bijzondere vrijwilligers die de Zilveren Anjers ontvingen in 2021?

Zilveren Anjer 2020

De Zilveren Anjers van het Cultuurfonds werden in 2020 uitgereikt aan Kees Bos uit Koudekerke, Els Blokker-Verwer uit Laren en Albert Haar uit Zuidwolde. De uitreiking van de Zilveren Anjers vond plaats op 4 juni 2021, ook de Zilveren Anjers van 2021 werden uitgereikt.

Meer weten over de bijzondere vrijwilligers die de Zilveren Anjers van 2020 in ontvangst mochten nemen?

Laureaten

De Zilveren Anjer wordt al sinds 1950 uitgereikt, dat betekent dat er inmiddels heel wat vrijwilligers zijn die deze in ontvangst hebben mogen nemen.


Benieuwd?