Zeven documentairemakers krijgen toekenning uit Oase

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 56.000 in Oase 2021.

Bekijk nieuws

IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds

Het groene schoolplein: een groene oase voor kinderen. Een plek waar volop gespeeld en ontdekt wordt, maar die ook mogelijkheden biedt voor natuur- en cultuureducatie. Het Cultuurfonds stelt uit het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds in 2022, 2023 en 2024 op jaarbasis €25.000 beschikbaar voor projecten die het gebruik van groene schoolpleinen voor natuur- en cultuureducatie stimuleren. Komt jouw project in aanmerking voor het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds? Check de voorwaarden!

Bekijk nieuws

Gezocht: natuurprojecten die verdroging tegengaan!

Het veranderende klimaat heeft een grote invloed op de Nederlandse natuur. Verdroging zet soorten en gebieden onder enorme druk. In 2021 heeft het Cultuurfonds € 300.000 beschikbaar gesteld voor projecten waarin natuurorganisaties (de effecten van) verdroging tegengaan. En met succes! Voor 2022 is er een extra bedrag van € 100.000 beschikbaar. Zo dragen wij bij aan toekomstbestendige natuur. Komt jouw project in aanmerking voor deze nieuwe regeling? Check de voorwaarden!

Bekijk nieuws

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen
Landelijknatuur

Leer de taal van de zeehond

Interactieve tentoonstelling met waddensimulator

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

De vergeten prinsessen van Thorn

Van 3 oktober 2021 t/m 3 april 2022 is de tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’ te zien in het Limburgs Museum. De tentoonstelling volgt het leven van een aantal van deze prinsessen en geeft een unieke inkijk in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi. Het museum dankzij een mooie bijdrage van het Cultuurfonds een uniek topstuk van kunstenaar François Hubert Drouais kunnen lenen. Het portret van Adélaïde markiezin de Caumont La Force is één van de topstukken van deze tentoonstelling.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Tentoonstelling 'Azteken. Mens achter de mythe'

Een tentoonstelling van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen over de Azteken in het Museum van Wereldculturen, met recent opgegraven archeologische schatten die voor het eerst buiten Mexico te zien zijn.

Bekijk project

Geef om, geef aan cultuur en natuur

Wij zetten ons blijvend in voor de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur. Met een donatie, schenking, fonds op naam of nalatenschap kunt u daar aan bijdragen. Zodat iedereen in Nederland kan opgroeien in een springlevend cultuur- en natuurrijk landschap.

Geef om, geef aan cultuur en natuur
 
"Nú investeren in herstel van de cultuursector"
Cathelijne Broers
Directeur
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur of natuur? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Eenmalig geven

Stap 1 van 3

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur of natuur? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur