Doe mee(r) met je AOW

Over de actie

Steun cultuurmakers met je vakantiegeld, als je dat kan!

#DoeMeeMetJeAOW startte in 2020 als een spontane actie van een aantal AOW-ers. Ook dit jaar kun je meedoen. Wil en kan je cultuur steunen en de veerkracht van de sector versterken? Dan vragen we je om in mei (een deel van) je vakantiegeld te schenken aan het Prins Bernhard Cultuurfonds, uiteraard alleen als je het kunt missen.

Lees verder!

Opbrengst 2022

Bijna 200 gevers hebben dit jaar € 92.500 bijeengebracht, een prachtig resultaat!

De schenkingen zijn toegevoegd aan het Lente Fonds, het Cultuurfonds op Naam dat in 2021 speciaal is opgericht voor de opbrengsten van de AOW-actie. Met de gelden uit dit fonds worden projecten met (jonge) cultuurmakers op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans en theater mogelijk gemaakt door heel Nederland.

Wil je meer weten over het Lente Fonds?

Jouw schenking

Al het geld dat in mei via de actie binnenkomt, gaat naar het Lente Fonds; zo genoemd omdat de initiatiefnemers de culturele sector nieuw leven willen inblazen. Het geld wordt in 2022 en 2023 besteed aan beeldende kunst, muziek, theater, dans en letteren. Het gaat naar projecten met cultuurmakers, zodat zij in alle vrijheid kunnen blijven werken aan datgene wat onze samenleving bij elkaar houdt.
We houden jou graag op de hoogte van de bestedingen uit het Lente Fonds.

Meer weten over de mogelijkheden om te geven?

Waar draag je aan bij?

Met de opbrengsten is het Lente Fonds opgericht. Uit het fonds worden innovatieve projecten met jongere cultuurmakers ondersteund op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst en letteren.

Lees verder 

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? We proberen de meeste vragen voor u te beantwoorden. Kijk hier voor de meestgestelde vragen.

Initiatiefnemers

Wij zijn Corine Muller-Bauer en Hein Muller uit Bussum. We geloven dat cultuur de ziel en het fundament van ons bestaan is. Door het coronatijdperk heeft de culturele sector het zwaar en daarom lijkt het ons een mooi gebaar om iets terug te doen voor de jongere mensen die zo hard werken in deze sector. Zo kwamen we op het idee van #DoeMeeMetJeAOW. Wij hopen andere ouderen te inspireren en samen een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

Het hele interview lezen?

Oproep Gijs Scholten van Aschat

Gijs Scholten van Aschat is ambassadeur van #DoeMeeMetJeAOW en vertelt in deze korte video over #DoeMeeMetJeAOW, waarom jouw donatie meer dan welkom is en doet een oproep om te doneren.

Bekijk de video!