CultuurFonds op Naam

Mecenas bij het Cultuurfonds

Wat uw wens ook is onze ervaren mecenaatsadviseurs helpen u graag! Naast hun eigen expertise, kunnen zij uw wens bespreken met inhoudelijke adviseurs en kunnen zij u met behulp van onafhankelijke deskundigen ook helpen op het gebied van bijvoorbeeld fiscaliteit en estate planning. 

Kijk voor inspiratie naar onze enthousiaste en dierbare schenkers op https://www.cultuurfonds.nl/mijnbegin 

Hoe werkt het?

U kunt uw eigen CultuurFonds op Naam instellen, bij leven of bij testament. In overleg met u stellen we de doelstelling vast zodat die past bij onze richtlijnen en werkwijze. U geeft aan welke naam u aan het fonds wilt verbinden, bijvoorbeeld uw eigen naam, de naam van een geliefde of juist een naam die de doelstelling beschrijft. Het Cultuurfonds behandelt de aanvragen voor financiële ondersteuning en zorgt ervoor dat de besteding volgens de gemaakte afspraken verloopt.

De minimale schenking voor een fonds op naam bedraagt 50.000 euro, te schenken via een periodieke schenkingsovereenkomst van 10.000 per jaar, of een schenking ineens. U kunt ook overwegen een fonds bij leven in te stellen en het te combineren met vermelding in uw testament. Op die manier wordt uw fonds in de toekomst aangevuld vanuit uw nalatenschap. Zo kunt u bij leven plezier beleven aan hetgeen u teweeg brengt met uw bijdrage. Zie ook Nalaten.

U geeft, wij doen de rest!

Met een CultuurFonds op Naam hoeft u geen aparte stichting op te zetten. Dat scheelt tijd, geld, administratie, beheer en u hoeft geen bestuur te benoemen. De ANBI-wetgeving stelt strenge eisen aan stichtingen en vermogensfondsen. Wij nemen u al het werk en de zorg uit handen en informeren u over de bestedingen uit uw fonds. Voor bestaande stichtingen is het mogelijk om de activiteiten over te dragen door een CultuurFonds op Naam in te stellen. Neem contact op met Marijke Naber

Er zijn al meer dan 450 fondsen ingesteld door particulieren, stichtingen, geefkringen en bedrijven.  

Geven aan een bestaand fonds

Het is mogelijk om te schenken aan een bestaand Cultuurfonds op Naam. Zo kunt u kiezen voor een fonds dat bijvoorbeeld actief is in uw eigen regio, of een werkterrein ondersteunt dat u dierbaar is of waar u enthousiast over bent. Wilt u schenken aan een specifiek fonds? Maak dan gebruik van de geefmodule. Boven een bedrag van € 1.000 kunt u vervolgens uw gekozen Cultuurfonds op Naam selecteren. 

Heeft u behoefte aan een eerste kennismaking?

Neem dan contact op met een van onze mecenaatsadviseurs. Voor meer informatie en inspiratie kunt u vrijblijvend ons inspirerende Magazine en brochure aanvragen. 

Marceline Loudon
Voor vragen, neem contact op met:
Marceline Loudon
Adviseur Schenken en Nalaten
+31 6 23 28 74 13
m.loudon@cultuurfonds.nl
Marijke Naber
Marijke Naber
Adviseur Partnerships
+31 6 29 42 70 94
m.naber@cultuurfonds.nl
Rosanne Hilverda
Rosanne Hilverda
Adviseur Schenken
r.hilverda@cultuurfonds.nl