Jong Mecenaat

Een nieuwe generatie mecenas. Een fonds van mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen.

Geven & netwerken

Iedereen van 18 tot en met 45 jaar kan meedoen met Jong Mecenaat. Meedoen betekent geven! Maar ook aansluiting bij het Jong Mecenaat-netwerk van het Cultuurfonds. Minimaal drie keer per jaar word je samen met de andere jonge mecenassen uitgenodigd voor een evenement waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht.

Jaarbijdrage Jong Mecenaat

De allereerste jaarbijdrage van Jong Mecenaat (2017) is in juni 2018 bekend geworden. De leden van Jong Mecenaat hebben massaal gestemd voor een bijdrage aan het Conservatoren Stipendium.

Het Conservatoren Stipendium is een eigen initiatief van het Cultuurfonds waar elk jaar een bedrag van maximaal €25.000 wordt uitgereikt aan een museum. Het stipendium is bedoeld om een zittende conservator te vervangen die wordt vrijgesteld voor een onderzoek. Door het vrijmaken van de zittende conservator kan een junior-conservator worden aangesteld die tegelijk met het onderzoek de kans krijgt zich in een museale omgeving te ontwikkelen.

Unieke bijeenkomsten

Jong Mecenaat zal bijna 8000 euro bijdragen aan het Conservatoren Stipendium. De jonge conservator die op een bijdrage mag rekenen wordt halverwege september bekend gemaakt. De eerstvolgende activiteit zal aan de ontvanger van het stipendium gekoppeld worden. Meer informatie volgt. 

Bijeenkomsten 2018:

  • Uitreiking Cultuurfonds Mode Stipendium in het Stedelijk Museum in Amsterdam april 
  • Museumbezoek aan het Noordbrabants Museum en huisbezoek Huizinghe 'De Loet' maart
  • Boekpresentatie: Oranje in revolutie & oorlog, Hermitage Amsterdam februari

Bijeenkomsten 2017:

  • Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan Geert Mak november
  • Kunstontmoetingen PAN november
  • Singer Laren: Young at Heart Collectors Night september
  • Holland Festival Amsterdam: Lucas en Arthur Jussen juli
  • Bezoek aan het Centraal Museum en Vrijvrouwe van Renswoude maart

Belastingvoordeel

Door periodiek te schenken wordt je gift volledig aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van € 100 bruto dan neer op € 47,50 of € 35 netto per jaar. Wil je je belastingvoordeel eenvoudig berekenen, ga dan naar deze handige rekenmodule.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl

Aanmelden

Je kunt je aansluiten bij Jong Mecenaat met een gift vanaf € 100 per jaar. Door te schenken met de periodieke schenkingsovereenkomst is je gift volledig aftrekbaar voor je inkomstenbelasting.