Jong Mecenaat

Een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen.


Geven & netwerken

Iedereen van 18 tot en met 45 jaar kan meedoen met Jong Mecenaat. Meedoen betekent geven! Maar ook aansluiting bij het Jong Mecenaat-netwerk van het Cultuurfonds. Minimaal drie keer per jaar word je samen met de andere jonge mecenassen uitgenodigd voor een evenement waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht.

Unieke bijeenkomsten

Op zaterdag 24 maart zijn de leden van Jong Mecenaat te gast in de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Eerst zal een bezoek worden gebracht aan de tentoonstelling 'geloven in vriendschap' in het Noordbrabants Museum. Vervolgens worden ze rondgeleid door Huizinghe 'De Loet'. De Loet, gesitueerd in de schaduw van de Bossche Sint Jan, is één van de best gedocumenteerde particuliere woonhuizen van Nederland. Tijdens het bezoek horen de leden alles over het historische interieur en de collectie kunst en antiek. Het complete ensemble van huis, tuin, interieur en collectie is de vrucht van de passie van slechts één verzamelaarsechtpaar.

Bijeenkomsten 2018:

  • Boekpresentatie: Oranje in revolutie & oorlog, Hermitage Amsterdam februari

Bijeenkomsten 2017:

  • Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan Geert Mak november
  • Kunstontmoetingen PAN november
  • Singer Laren: Young at Heart Collectors Night september
  • Holland Festival Amsterdam: Lucas en Arthur Jussen juli
  • Bezoek aan het Centraal Museum en Vrijvrouwe van Renswoude maart

Belastingvoordeel

Door periodiek te schenken wordt je gift volledig aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van € 100 bruto dan neer op € 47,50 of € 35 netto per jaar. Wil je je belastingvoordeel eenvoudig berekenen, ga dan naar deze handige rekenmodule.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl

Aanmelden

Je kunt je aansluiten bij Jong Mecenaat met een gift vanaf € 100 per jaar. Door te schenken met de periodieke schenkingsovereenkomst is je gift volledig aftrekbaar voor je inkomstenbelasting.