Jonge Mecenas worden

Een geefkring voor een nieuwe generatie mecenassen! Via Jong Mecenaat kun je samen met anderen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur of natuur ondersteunen.

Geven & netwerken

Iedereen van 18 tot en met 45 jaar kan meedoen met Jong Mecenaat. Meedoen betekent geven en geven betekent mogelijk maken! Maar ook aansluiting bij het Jong Mecenaat-netwerk van het Cultuurfonds, een bevlogen netwerk dat bestaat uit jonge cultuurliefhebbers en studenten die een beurs van het Cultuurfonds ontvingen.

De jonge mecenassen kiezen ieder jaar welk project zij willen ondersteunen en brengen samen een bezoek aan de makers ervan. Daarnaast word je samen met de andere leden uitgenodigd voor minimaal twee andere inspirerende evenementen rondom bijzondere culturele projecten.

Mogelijk gemaakt door Jong Mecenaat

2021 – Groote Museum in ARTIS

In 2030 wil ARTIS een voorbeeld in duurzaamheid zijn en een breed publiek inspireren en stimuleren verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Op 12 mei 2022 opende daarom het Groote Museum. Een nieuw museum aan het vrij toegankelijke Artisplein in Amsterdam. Het Groote Museum gaat over jou. Je ontdekt hoe je verbonden bent met al het andere leven op aarde en ziet samenhang tussen mens, dier, plant en microbe. Door je eigen lichaam te gebruiken als spiegel, ervaar je als bezoeker dat je veel overeenkomsten hebt met ander leven.

2020 – Dansproductie Decypher

Het Eindhovense dansgezelschap The Ruggeds keert weer terug in het theater. De afgelopen tijd maakten de dansers internationaal furore bij het Amerikaanse programma World Of Dance, talloze battles en hun shows Adrenaline en Between Us. Gelukkig zijn ze nu terug om hun acrobatische kunsten te vertonen in de gloednieuwe show Decypher.

In Decypher gaan Jessy Kemper, Niek Traa, Roy Overdijk en Virgil Dey onafhankelijk van elkaar op zoek in hun eigen verhaal. Ze vinden betekenissen in ogenschijnlijk oppervlakkige dingen. De vier verhalen bundelen ze tot een state-of-the-art performance met dans, acrobatiek en muziek.

2019 - Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis biedt een onderkomen aan bejaarde kunstenaars zoals musici, beeldend kunstenaars, acteurs. De nieuwe concert- en theaterzaal biedt plek aan 150 mensen en 20 rolstoelgebruikers en zal vernoemd worden naar componiste Anna Stibbe. In de zaal vinden bijzondere ontmoetingen plaats tussen bewoners en jonge musici en acteurs. Samen geven zij presentaties en er zullen onder meer concerten plaatsvinden die openbaar toegankelijk zijn.

2018 - het Conservatoren Stipendium

Het Conservatoren Stipendium is een eigen initiatief van het Cultuurfonds waar elk jaar een bedrag van maximaal €25.000 wordt uitgereikt aan een museum. Het stipendium is bedoeld om een zittende conservator te vervangen die wordt vrijgesteld voor een onderzoek. Door het vrijmaken van de zittende conservator kan een junior-conservator worden aangesteld die tegelijk met het onderzoek de kans krijgt zich in een museale omgeving te ontwikkelen.

Aanmelden

Je kunt je aansluiten bij Jong Mecenaat met een gift vanaf € 150 per jaar. Door te schenken met de periodieke schenkingsovereenkomst is je gift volledig aftrekbaar voor je inkomstenbelasting. 

Belastingvoordeel

Door periodiek te schenken wordt je gift volledig aftrekbaar. Wil je je belastingvoordeel eenvoudig berekenen, ga dan naar deze handige rekenmodule.

 

Stijn de Koning
Voor vragen, neem contact op met:
Stijn de Koning
Adviseur Schenken en Geefkringen
+31 6 83 66 13 72
s.dekoning@cultuurfonds.nl