Jong Mecenaat

Een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen.


Geven & netwerken

Iedereen van 18 tot en met 45 jaar kan meedoen met Jong Mecenaat. Meedoen betekent geven. Maar ook aansluiting bij het Jong Mecenaat-netwerk van het Cultuurfonds. Minimaal drie keer per jaar wordt je samen met de andere jonge mecenassen uitgenodigd voor een evenement waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht.

Holland Festival: Lucas en Arthur Jussen

Op zaterdag 24 juni waren we tijdens het Holland Festival te gast bij een concert van Lucas en Arthur Jussen in het Concertgebouw in Amsterdam. Uitgevoerd werd Karlheinz Stockhausens Mantraeen compositie voor twee ­piano’s, live elektronica en slagwerk. De broers Lucas en Arthur Jussen speelden hun interpretatie van deze mijlpaal uit de muziekgeschiedenis.

Een volgende bijeenkomst staat gepland voor dit najaar.

Belastingvoordeel

Door periodiek te schenken wordt je gift aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van € 100 bruto dan neer op € 59 of € 48 netto per jaar. 

Bereken je belastingvoordeel

 

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl

Aanmelden

Aanmelden voor Jong Mecenaat kan door donateur te worden voor € 100 per jaar, onder vermelding van Geefkring Jong Mecenaat, of door de periodieke schenkingsovereenkomst voor vijf jaar in te vullen.