Jong Mecenaat

Een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen.


Geven & netwerken

Iedereen van 18 tot en met 45 jaar kan meedoen met Jong Mecenaat. Meedoen betekent geven. Maar ook aansluiting bij het Jong Mecenaat-netwerk van het Cultuurfonds. Minimaal drie keer per jaar wordt je samen met de andere jonge mecenassen uitgenodigd voor een evenement waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht.

Unieke bijeenkomsten


Kunstontmoetingen PAN
De jonge mecenassen zijn te gast tijdens de kunstontmoetingen van de PAN op donderdag 23 november 2017  van 18.30 tot 21.30. Kunstontmoetingen is een besloten avond voor kunstgeïnteresseerde dertigers en veertigers en voor leden van Corps Diplomatique en vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven.

Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs Geert Mak
De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaat dit jaar naar schrijver Geert Mak. De oeuvreprijs wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan iemand die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland. Geert Mak krijgt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs vanwege zijn grote staat van dienst als schrijver van boeken over onze historie. ‘Geert Mak deed meer dan wie ook om een breed publiek te interesseren voor geschiedenis’, aldus het Prins Bernhard Cultuurfonds. ‘Doorzijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt. En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa.’

De uitreiking vindt plaats op maandag 27 november 2017 om 15.00

Andere bijeenkomsten van het afgelopen jaar:
- Singer Laren: Young at Heart Collectors Night
- Holland Festival Amsterdam: Lucas en Arthur Jussen
- Bezoek aan het Centraal Museum en Vrijvrouwe van Renswoude

Belastingvoordeel

Door periodiek te schenken wordt je gift aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van € 100 bruto dan neer op € 59 of € 48 netto per jaar. 

Wil je je belastingvoordeel eenvoudig berekenen, ga dan naar deze handige rekenmodule.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl

Aanmelden

Je kunt je aansluiten bij Jong Mecenaat met een gift vanaf € 100 per jaar. Door te schenken met de periodieke schenkingsovereenkomst is je gift volledig aftrekbaar voor je inkomstenbelasting.