Mokums Mecenaat

Van oudsher wonen er veel kunst- en cultuurliefhebbers in de Amsterdamse binnenstad. Zij hebben een eigen geefkring bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Mokums Mecenaat.

Doel is om samen kunst en cultuur in de Amsterdamse binnenstad te ondersteunen. Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij de geefkring.

Amsterdamse kunst en cultuur

Het Cultuurfonds heeft een unieke projectenportefeuille, waardoor er steeds projecten uit verschillende disciplines gekozen kunnen worden voor ondersteuning uit Mokums Mecenaat, bijvoorbeeld
- monumentenzorg: gevelstenen, interieurs
- podiumkunsten: festivals en concerten
- natuur in de binnenstad: Tulpendagen, groene oases
- geschiedenis: verhaal van Amsterdam, publicaties

Unieke bijeenkomsten

Meedoen betekent geven. Maar betekent ook aansluiting bij het netwerk van het Cultuurfonds en Insider Media, de mede-initiatiefnemer van Mokums Mecenaat. Zeker twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor interessante en unieke bijeenkomsten of activiteiten, waarin Amsterdam steeds het decor is. Bijvoorbeeld in een van de grachtenmusea of grachtenpanden. Er zal dan ook voldoende ruimte en tijd zijn om te netwerken.

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl

Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Op maandag 27 november zijn de leden van Mokums Mecenaat uitgenodigd voorde uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het muziekgebouw aan’t IJ. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaat dit jaar naar schrijver Geert Mak. De oeuvreprijs wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aaniemand die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland. 

Geert Mak krijgt de Prins BernhardCultuurfonds Prijs vanwege zijn grote staat van dienst als schrijver van boekenover onze historie. ‘Geert Mak deed meer dan wie ook om een breed publiek teinteresseren voor geschiedenis’, aldus het Prins Bernhard Cultuurfonds. ‘Door zijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt. En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa.’

Eerder bijeenkomsten in 2017:
- September: bijeenkomst Amsterdam Museum, Mokum & Mecenaat  
- Maart: lancering Mokums Mecenaat in het ‘Huis van het Mecenaat’
- Januari: aankondiging Mokums Mecenaat, huis Bartolotti

Meedoen vanaf 250 euro per jaar

Als individu sluit u zich met een jaarlijkse gift van minimaal  € 250 aan bij Mokums Mecenaat. Door gebruik te maken van de periodieke schenkingsovereenkomst voor de duur van minimaal 5 jaar, is de gift volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.