Mokums Mecenaat

Van oudsher wonen er veel kunst- en cultuurliefhebbers in de Amsterdamse binnenstad. Zij hebben een eigen geefkring bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Mokums Mecenaat.

Doel is om samen kunst en cultuur in de Amsterdamse binnenstad te ondersteunen. Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij deze Amsterdamse geefkring.

Amsterdamse kunst en cultuur

Het Cultuurfonds heeft een unieke projectenportefeuille, waardoor er steeds projecten uit verschillende disciplines gekozen kunnen worden voor ondersteuning uit Mokums Mecenaat, bijvoorbeeld
- monumentenzorg: gevelstenen, interieurs
- podiumkunsten: festivals en concerten
- natuur in de binnenstad: Tulpendagen, groene oases
- geschiedenis: verhaal van Amsterdam, publicaties

Unieke bijeenkomsten

Meedoen betekent geven. Maar betekent ook aansluiting bij het netwerk van het Cultuurfonds. Zeker twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor interessante en unieke bijeenkomsten of activiteiten, waarin Amsterdam steeds het decor is. Bijvoorbeeld in een van de grachtenmusea of grachtenpanden. Er zal dan ook voldoende ruimte en tijd zijn om te netwerken.

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl

Agenda

Op 16 mei waren de leden van Mokums Mecenaat te gast in Artis. Ze werden ontvangen in de blauwe sterrenzaal waar de nieuwe directeur Rembrandt Sutorius hen vertelde over zijn toekomstplannen voor Artis. Aansluitend kregen de leden een hard helmet tour door het Groote Museum. De voormalig directeur en tevens projectleider Groote Museum Haig Balian vertelde hier over de plannen voor het museum en stond stil bij de restauratie van de keizertrap.

Bijeenkomsten 2018:

  • Uitreiking Modestipendium in het Stedelijk Museum april
  • Boekpresentatie: Oranje in revolutie & oorlog, Hermitage Amsterdam februari 
  • Presentatie Een bezielde schavuit. Jacob van Lennep van Marita Mathijsen januari

Bijeenkomsten 2017:

  • Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs Geert Mak november
  • Bijeenkomst Amsterdam Museum, Mokum & Mecenaat september
  • Lancering Mokums Mecenaat in het ‘Huis van het Mecenaat’ maart
  • Aankondiging Mokums Mecenaat, huis Bartolotti januari

Meedoen vanaf 250 euro per jaar

Als individu sluit u zich met een jaarlijkse gift van minimaal  €250 aan bij Mokums Mecenaat. Door gebruik te maken van de periodieke schenkingsovereenkomst voor de duur van minimaal 5 jaar, is de gift volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.