Mokums Mecenaat

Van oudsher wonen er veel kunst- en cultuurliefhebbers in de Amsterdamse binnenstad. Zij hebben een eigen geefkring bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Mokums Mecenaat.

Doel is om samen kunst en cultuur in de Amsterdamse binnenstad te ondersteunen. Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij de geefkring.

Amsterdamse kunst en cultuur

Het Cultuurfonds heeft een unieke projectenportefeuille, waardoor er steeds projecten uit verschillende disciplines gekozen kunnen worden voor ondersteuning uit Mokums Mecenaat, bijvoorbeeld
- monumentenzorg: gevelstenen, interieurs
- podiumkunsten: festivals en concerten
- natuur in de binnenstad: Tulpendagen, groene oases
- geschiedenis: verhaal van Amsterdam, publicaties

Unieke bijeenkomsten

Meedoen betekent geven. Maar betekent ook aansluiting bij het netwerk van het Cultuurfonds en Insider Media, de mede-initiatiefnemer van Mokums Mecenaat. Zeker twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor interessante en unieke bijeenkomsten of activiteiten, waarin Amsterdam steeds het decor is. Bijvoorbeeld in een van de grachtenmusea of grachtenpanden. Er zal dan ook voldoende ruimte en tijd zijn om te netwerken.

Meedoen vanaf 250 euro per jaar

Met een jaarlijkse gift vanaf € 250 bruto sluit u zich aan bij Mokums Mecenaat. Gebruikt u hiervoor een periodieke schenkingsovereenkomst voor de duur van minimaal 5 jaar, dan is de gift volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Aanmelden
Aanmelden voor Mokums Mecenaat kan door donateur te worden voor 250 euro per jaar, onder vermelding van Geefkring Mokums Mecenaat of door de periodieke schenkingsovereenkomst voor vijf jaar in te vullen.

Voor vragen, neem contact op met:
Mathilde Stuyling de Lange
Adviseur mecenaat
020 520 6175
M.StuylingdeLange@cultuurfonds.nl