Mokums Mecenaat

Van oudsher wonen er veel kunst- en cultuurliefhebbers in de Amsterdamse binnenstad. Zij hebben zich verenigd in een geefkring bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Mokums Mecenaat. Doel is om samen kunst en cultuur in de Amsterdamse binnenstad te ondersteunen. Zowel ondernemers als particulieren kunnen zich aansluiten bij deze Amsterdamse geefkring.

Unieke bijeenkomsten

Meedoen betekent geven. Maar betekent ook aansluiting bij het netwerk van het Cultuurfonds. Zeker twee keer per jaar worden leden uitgenodigd voor interessante en unieke bijeenkomsten of activiteiten, waarin Amsterdam steeds het decor is. Er is ook steeds voldoende ruimte en tijd om te netwerken.

Amsterdamse kunst & cultuur

Het Cultuurfonds heeft een unieke projectenportefeuille, waardoor er steeds projecten uit verschillende disciplines gekozen kunnen worden voor ondersteuning door Mokums Mecenaat.

Jaarbijdrage 2022: Tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School van Museum Het Schip

Jaarbijdrage 2021: Restauratie Portugese Synagoge

Jaarbijdrage 2020: Museumbeleving Embassy of the Free Mind  

Jaarbijdrage 2019: Muziekproductie De Vrijdagavonden van Splendor 

 Jaarbijdrage 2018: Restauratie Keizerstrap Groote Museum Artis 

Stijn de Koning
Voor vragen, neem contact op met:
Stijn de Koning
Adviseur Schenken en Geefkringen
+31 6 83 66 13 72
s.dekoning@cultuurfonds.nl

Meedoen

Als individu sluit u zich met een jaarlijkse gift van minimaal €250 aan bij Mokums Mecenaat. Door gebruik te maken van de periodieke schenkingsovereenkomst voor de duur van minimaal 5 jaar, is uw gift volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Ambassade Hotel Amsterdam

Het Ambassade Hotel ondersteunt het initiatief Mokums Mecenaat en is trotse naamgever van deze Amsterdamse Geefkring. Het Ambassade Hotel organiseert zelf ook diverse culturele activiteiten in hun literaire salon. Tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel gaat een journalist of schrijver met een auteur in gesprek over een boek, oeuvre of (actueel) thema.