Pia Meuthen ontvangt Cultuurprijs Noord-Brabant

De choreografe en theatermaakster ontvangt de prijs van het Cultuurfonds Noord-Brabant voor haar unieke en indrukwekkende oeuvre.
's-Hertogenbosch, 25 oktober 2018
Pia Meuthen ontvangt Cultuurprijs Noord-Brabant

"Pia Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht," aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.

Panama Pictures
Met haar gezelschap Panama Pictures biedt Meuthen een originele mix van dans, circus en muziektheater. Per voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken, door middel van dans en beweging, vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang. Op straat, op locatie, in het theater en natuurlijk vanuit thuishaven Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.

Internationaal
Pia Meuthen is grenzeloos in vele opzichten. Haar tourschema strekt zich uit van Europa tot Azië. Ook haar werk als docente bij Fontys draagt een internationaal karakter. Dansers en circusartiesten uit binnen- en buitenland begeleidt zij bij het vinden van hun draai en bij het maken van eigen werk.

Cultuurprijs Noord-Brabant
De prijs, waaraan een bedrag van €10.000,- verbonden is, is uitgereikt door commissaris van de Koning Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, op donderdag 25 oktober in de Verkadefabriek bij de première van de nieuwe productie van Panama Pictures Requiem for Lost Things.

Bekijk hieronder het videoportret van Pia Meuthen, waarin zij vertelt over de openheid in haar manier van werken en de combinatie tussen dans en circus: