projecten
theater, dans en filmLandelijk

Anna van der Kruis

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft het stipendium voor theaterauteurs – TheaterTekstTalent 2015 –uitgereikt aan Anna van der Kruis. De theaterauteur ontving de prijs tijdens het Nationaal Theater Festival in Amsterdam op 5 september. Het TheaterTekstTalent bestaat uit een bedrag van €12.500 voor het schrijven van een nieuwe theatertekst én €22.500 voor uitvoering ervan. De jury is onder de indruk van het  vermogen van Anna van der Kruis om beeldend te denken en de manier waarop zij zichzelf de ruimte geeft om haar eigen stijl te ontwikkelen.

Anna van der Kruis (Heeze, 1981) ontvangt het stipendium TheaterTekstTalent voor het schrijven van een vervolg op haar succesvolle serie toneelteksten: blues in boxes.  Toneelteksten over de blues, niet alleen de blues van het diepe zuiden, maar ook van de gemiddelde sterveling, zwart of blank. De reeks bestaat uit korte, intieme variaties op eenzaamheid. In het vervolg worden de losse monologen tot één geheel gesmeed. Van der Kruis stelt zich het eindresultaat voor als een flat zonder voorgevel waarin de afzonderlijke stukken zich afspelen.

Project gesteund door:

Fonds De Versterking

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project