Woest1

Eten uit het woeste voedselbos

Ontwerp en aanleg van niet-commercieel openbaar voedselbos
Aangevraagd door
Stichting Voedselbos Woest
Bijdrage
€ 5.000,00
Werkterrein
natuur
Doel
nieuw voedselbos

Op initiatief van enthousiaste vrijwilligers en in samenwerking met de gemeente en een ontwerper is in natuurgebied Kanaalpark Rosmalen een voedselbos aangelegd. Omwonenden kunnen hier smullen van de fruit- en notenbomen.

Het voedselbos beslaat 1,8 hectare en is tijdens speciale plantdagen aangeplant op voormalige landbouwgrond langs het Maxima-kanaal. Er groeien onder meer fruit- en notenbomen, bessenstruiken en kruiden.

Handje bessen
Mirjam van Huizen

‘Met ons burgerinitiatief laten we zien dat het kan: voedsel verbouwen, recreëren, biodiversiteit verhogen én de bodem verbeteren.’

Mirjam van Huizen · secretaris van Voedselbos Woest

Woest aantrekkelijk

In het voedselbos gaat de natuur grotendeels haar gang. Daar profiteren planten, dieren, bodem, lucht en water van. En mensen, niet te vergeten. Het bos is openbaar en richt zich met name op De Lanen, een wijk in aanbouw met nog weinig groen. In het buitenleslokaal kunnen omliggende scholen terecht voor natuureducatie.

Neem een kijkje in het piepjonge Voedselbos Woest

Waarom steunt het Cultuurfonds Voedselbos Woest?

Met het voedselbos kunnen jong en oud zelf zien, proeven en ervaren dat dit ook een manier is om je voedsel te verbouwen. Samenwerken met en gebruik maken van de natuur staat voorop.

  • Het bos verhoogt de biodiversiteit en verbetert de bodem
  • Het is een openbare plek, waardoor het bos fungeert als een plek van ontmoeting voor Rosmalen en omgeving.
  • Met een buitenleslokaal richt Stichting Voedselbos Woest zich op natuureducatie voor omliggende basisscholen, voortgezet onderwijs en groenopleidingen.
  • Het voedselbos stimuleert groen en voedzaam eten en verkleint de voetafdruk.
Besjes

Enthousiast?

Vergroen zelf je omgeving. Vraag subsidie aan bij het Buurtnatuur- en waterfonds.