Vacature algemeen bestuurslid en penningmeester Cultuurfonds Limburg

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere fonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Limburg in Maastricht per december 2022 een

Lid Algemeen Bestuur

en penningmeester


Wat ga je doen?

Als lid van het Algemeen Bestuur van de afdeling Limburg adviseer je, onder voorzitterschap van de heer E. Roemer (CdK Limburg), samen met een inspirerende groep van 11 experts viermaal per jaar over de ingediende aanvragen op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis & letteren, monumentenzorg & erfgoed, muziek, theater, dans & film en natuur in de Provincie Limburg. Al deze projecten zijn voorzien van een ‘preadvies’ door het provinciale bureau. Het bestuur besluit gezamenlijk over het toekennen en afwijzen van de aanvragen. Per ronde worden 40 à 60 projecten ingediend. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen, brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen en brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie van het fonds. Daarnaast ben je ‘ambassadeur’ en bezoek je op uitnodiging af en toe uitvoeringen, exposities en projecten.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën van de afdeling Limburg. Daarnaast stel je de bijdragen vast. Deze vaststellingen worden voorbereid door het provinciale bureau.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je een grote affiniteit hebt met cultuur en/of natuur, beschikt over aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van financiën en enige juridische kennis. Daarnaast ben je een kritische denker en beschik je over een goed netwerk.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur;
  • Kwartaalbijeenkomsten, in gezelschap van een informele, inspirerende groep mensen met desgewenst vergoeding van de reiskosten;
  • Meedenken met- en meedoen aan de strategie van de afdeling Limburg en het landelijk fonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, mecenaat, samenwerkingspartners etc.;
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met steun van het fonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Het maakt niet uit wie of wat je bent, maar wat je meebrengt voor het Cultuurfonds. Wij kijken uit naar een kandidaat die onze organisatie in alle opzichten meer divers maakt.

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatiebrief met CV vóór 1 december 2022 naar limburg@cultuurfonds.nl. Wij streven naar benoeming in het bestuur per februari 2023.

Voor vragen kun je bellen en mailen met Mariëlle van Eijs, tel. 043-3897004 en limburg@cultuurfonds.nl. Wij kijken uit naar je sollicitatie!