Laureaten

De Zilveren Anjer wordt al sinds 1950 uitgereikt, dat betekent dat er inmiddels heel wat vrijwilligers zijn die deze in ontvangst hebben mogen nemen.

  • Daphne Wassink:  hét boegbeeld van de Nederlanders koorzang, en koorzang is als sociale en culturele verbinder van mensen van groot belang. Dankzij haar werd Koornetwerk Nederland dé vertegenwoordiger van de amateurkoorsector, en door haar persoonlijke en onvermoeibare lobby konden koren na maanden van gedwongen stilzwijgen door corona weer zingen.

    Klaas Post: bevlogen autodidact en citizen scientist op het gebied van de paleontologie. Hij heeft een enorme verzameling van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren opgebouwd die onmisbaar is geworden voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij spoort ze op, verzamelt ze, maar financiert ook de expedities om dit allemaal mogelijk te maken. Daarmee is hij heel belangrijk voor de wetenschap en voor de natuurhistorische museumsector.

    Adolf Kock: Hij heeft geschiedkundige kennis over Aruba waarvan het belang niet te evenaren is. Met zijn kennis en verzameling van 1 miljoen foto's vanaf 1800 tot nu heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Als ‘selfmade man’ is ‘Dufi’ Kock met zijn inzet en toewijding van grote waarde voor veel landgenoten. Met zijn liefde voor het eiland en haar geschiedenis inspireert hij iedere dag zijn medemens, waaronder veel jongeren.