Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
DHLOMO

Het stadion van Heracles Almelo vormt begin zomer 2023 het decor van een voorstelling over dromen najagen, nieuwsgierigheid en gelijkheid.

Thuiswedstrijd van een legendarische Tukker
  • theater, dans en film
Overijssel
Drone

In een snel veranderend landschap, waar moderne landbouw soms het evenwicht in de natuur verstoort, vecht de patrijs voor haar plekje. Gelukkig is er hoop in de lucht, letterlijk! 

Op vogelavontuur met drones: red de patrijzen!
  • natuur
Landelijk
Kay Bannerimage 1920x108000000

Dankzij een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds, kan Kay Ihle zijn fascinatie voor de diepe zeeën van Schotland verkennen. Hij is gepassioneerd door de diepten van de oceaan en richt zich nu op een interessant PhD-onderzoek. Hierin kijkt hij naar hoe het licht in de zeeën verandert en hoe dit het leven van kleine zeediertjes, zoals zoöplankton, beïnvloedt.

Zeeleven bestuderen in Schotland
  • wetenschap
Landelijk
552 A3290 1 1920x1280

BROEI, dé broedplaats voor jonge makers in Fryslân van 12 tot 22 jaar, waar eigenzinnige ideeën tot leven komen op het podium. 

BROEI - werk in uitvoering
  • theater, dans en film
Fryslân
Schokland

Wat heeft het toneelstuk De Kersentuin te maken met een verdwenen eiland en klimaatopwarming? Daar geeft Compagnie Dakar in de zomer van 2023 antwoord op in hun theaterstuk.

Kersentuin op Schokland
  • theater, dans en film
Flevoland
Jurk scheepswrak serie cdn header 1679495530

Voor de kust van Texel wordt in 2014 een scheepswrak gevonden met de schat van de eeuw! 

De Jurk en het Scheepswrak
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Into the great wide open letters strand

Into The Great Wide Open 2023 lanceert einde zomer 2023 een gloednieuwe talentstage, een broedplaats waar jonge artiesten kunnen schitteren en ontdekt kunnen worden door een gepassioneerd publiek. 

Ontdek muzikaal talent op Vlie
  • muziek
Landelijk
De bunker van kamp vught beeld NM Kamp Vught

80 jaar geleden werden 23 mannen, die werkten als drukkers en verspreiders van de illegale krant Trouw, geëxecuteerd in Kamp Vught. Hun verhaal staat centraal in de podcastserie Het Ultimatum.

Het Ultimatum
  • geschiedenis en letteren
Noord-Brabant
Eco e1681715410260

Biodiversiteit is een complex begrip, maar Moestuin Sliedrecht maakt het toegankelijk voor iedereen met hun ecologische vierkante meters. Deze ‘moestuin’-pakketten bieden een eenvoudige manier om kleine natuurgebieden te creëren, waar dan ook. Of je nu een tuin hebt, een balkon, of een gemeenschappelijke ruimte, je kunt een positieve bijdrage leveren aan de natuur.

Een ecosysteem op een vierkante meter
  • natuur
Zuid-Holland
WFT1

Met een publicatie, een tentoonstelling, en een educatief programma, maakt Growing Pains verhalen over oorlog toegankelijk voor een jong publiek.

Sprookjes uit een oorlogsgebied
  • ZOZ
Landelijk