‘In de ban van de Ararat’ wint de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022!

Vanmiddag maakte Cathelijne Broers in Kunstmuseum Den Haag de winnaar bekend van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022. De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ van Drents Museum in Assen is met een ruime meerderheid van stemmen de winnaar van € 10.000,-.

Bekijk nieuws

Sieger White Award voor beeldend kunstenaar Simone Albers

Beeldend kunstenaar Simone Albers ontvangt de Sieger White Award 2022. Dit stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds is er voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een solo presentatie bij een galerie in de randstad in het najaar van 2023 gepresenteerd gaat worden.

Bekijk nieuws

Uitverkocht: Donateursexcursie: Cello Biënnale Amsterdam

De tickets voor deze donateursexcursie zijn inmiddels helaas uitverkocht. De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Op zondagmiddag 23 oktober is er, tijdens dit festival, een exclusief concert voor donateurs van het Cultuurfonds.

Bekijk actie

Winactie: 'Shooting the tiger'

'Shooting the Tiger' is een fotoproject en boek van Xiaoxiao Xu over het betoverende fenomeen Shehuo, een traditioneel Chinees feest dat het einde van het Chinese Nieuwjaar markeert. Maak als donateur kans op dit prachtige fotoboek!

Bekijk actie

Longlist VriendenLoterij Museumprijs 2022 bekend

Acht musea zijn in de running voor deze bijzondere prijs. De jury bezoekt deze musea de komende weken de musea om zo tot een shortlist van drie musea te komen. Op deze drie musea kan het Nederlands publiek begin november gaan stemmen. Het publiek bepaalt zo welk museum €100.000,- wint. Vorig jaar mocht Kasteel Hoensbroek de prijs in ontvangst nemen! De VriendenLoterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Bekijk nieuws

Cultuurloket DigitAll is open!

Cultuurloket DigitALL is open! Theaters, filmtheaters, muziekpodia, musea, festivals en producenten: heb je plannen om je publieksbereik te verbeteren door de inzet van digitale technologie, en zoek je ondersteuning? Dien dan een aanvraag in bij Cultuurloket DigitALL.

Bekijk nieuws

Moestuinenregeling - De moestuin als plek ter lering en vermaak

Om de historische moestuin op de kaart te zetten kan tot 9 januari 2023 een aanvraag worden gedaan voor een bijdrage van het Cultuurfonds.

Bekijk nieuws

Vraag aan bij het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds

Van braakliggend of vergrijsd terrein naar een groene ontmoetingsplek in jouw buurt. Het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds draagt hieraan bij. Gaan jullie als stichting, vereniging of bewonerscollectief aan de slag met een mooi vergroeningsproject? Lees dan meer over wat het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds jullie kan bieden.

Bekijk nieuws

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen

The Butterfly House wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2022

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar voor Stefan Cools en Sandra van den Beuken van The Butterfly House. Dit jaar is het uitgangspunt ‘Cultuur als verbinder’. Emile Roemer, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg reikt de prijs op 17 november uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 15.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

Bekijk nieuws
Landelijkbeeldende kunst

Nieuw Evoluon: expo RetroFuture

Next Nature presenteert met de tentoonstelling 'RetroFuture' ideeën, ervaringen, wetenschap, kennis, kunst en fictie over de toekomst van gisteren: hoe dacht men vroeger dat de toekomst - ons heden - er uit zou zien? Welke toekomstideeën hebben onze maatschappij vormgegeven of juist in de problemen gebracht? RetroFuture is de eerste tentoonstelling over de toekomst van gisteren; met kunst, vormgeving, film, theorie, wetenschap en science fiction voor iedereen die zich bezighoudt met de dag van morgen. RetroFuture wordt de openingstentoonstelling voor het iconische Evoluon in Eindhoven, dat in de herfst van 2022 haar deuren weer opent voor een groot en breed publiek.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Podcast Kunst is Lang

De gratis podcast Kunst is Lang is een samenwerking tussen online kunstmagazine Mister Motley en kunstjournalist Luuk Heezen, ontstaan vanuit de behoefte aan een gesprek over hedendaagse Nederlandse beeldende kunst dat zowel toegankelijk als inhoudelijk is. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon.

Bekijk project

Geef om, geef aan cultuur

Wij zetten ons blijvend in voor de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur. Met een donatie, schenking, fonds op naam of nalatenschap kunt u daar aan bijdragen. Zodat iedereen in Nederland kan opgroeien in een springlevend cultuur- en natuurrijk landschap.

Geef om, geef aan cultuur
 
"Het idee van een fonds op naam ontstond toen we bij de notaris waren"
Ludo Simons
Insteller van het Alles van Waarde is Weerloos Fonds
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur of natuur? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Eenmalig geven

Stap 1 van 3

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur of natuur? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur