Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
EEF LIGGEND KASTEEL GEERT 8

Stichting Kunstspoor Noord-Beveland viert in 2023 een bijzonder jubileum: 25 jaar van kunst en cultuur op het prachtige 'Eindeloos Eiland'. Om deze mijlpaal te vieren heeft Kunstspoor een ambitieus plan opgezet: een groot kunstwerk op diverse plekken in Noord-Beveland. Naast de jaarlijkse kunstroute worden in 2023 vele extra activiteiten georganiseerd, en de betrokkenheid van de inwoners staat hierbij centraal.

Een groots kunstwerk voor het 'Eindeloos Eiland'
  • beeldende kunst
Zeeland
Harp spelen

Bij het Leerorkest kunnen kinderen van ouders die niet de financiële middelen om een instrument aan te schaffen instrumenten lenen.

Een harp als een Ikea-pakket
  • muziek
Landelijk
Headerbeeld De Schepping van de Wetenschap

De Schepping van de Wetenschap in Museum Catharijneconvent belicht de complexe relatie, de botsingen en beïnvloeding, tussen religie en wetenschap door de eeuwen heen.

Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Setovera 4

De besónjere veurdrach Erik of 't klein insektebook van toneelvereniging Setovera bringt 't tiedloze verhaol van Godfried Bomans tot laeve.

Erik of 't Kleine Insectebook
  • theater, dans en film
Limburg
Nationaal Park Rotterdam overzicht 68 Stadse Nesten foto Aad Hoogendoorn

De stad is ook natuur. Dat is wat de tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam laat zien.

Havenstad vol natuur
  • natuur
Landelijk
FT1

Fakking triest is een voorstelling voor jongeren vanaf 14 jaar. De voorstelling focust op geestelijke gezondheid en doorbreekt het taboe op eenzaamheid onder jongeren.

Theatervoorstelling Fakking triest
  • theater, dans en film
Landelijk
Arbeiders op een plantage in Deli nu Medan circa 1900 Foto Stafhell Kleingrothe

Achter de naam van het Van Abbemuseum schuilt een verhaal met diepe wortels in het koloniale verleden. Ontdek hoe tabak uit Nederlands-Indië bijdroeg aan de geboorte van het toonaangevende Van Abbemuseum voor hedendaagse kunst.

Verborgen verbanden
  • beeldende kunst
Landelijk
Header slauerhoff optie 2

“Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”, is misschien de bekendste dichtregel van scheepsarts en schrijver J. Slauerhoff. Deze beroemde woorden staan symbool voor het leven van de reislustige scheepsarts en de rol van (schrijf)kunst in zijn bestaan. Dit avontuurlijke leven wordt in zijn eigen dichterlijke woorden beschreven in Logboek Slauerhoff.

De stem van een reisluchtige dichter
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
UGF23

Gospelmuziek en koren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Ondanks de populariteit van het genre, bestaat er wereldwijd nog geen (urban) gospel festival. Tot nu!

Haal het koor uit de kerk
  • muziek
Zuid-Holland
Zweeloo uitzicht kerk voren land

Bij het kerkje in Zweeloo ligt een verhaal verborgen in het Drentse zand. In de muziektheatervoorstelling De Vlinderprinses wordt dit stukje geschiedenis op haar geboortegrond tot leven gebracht.

Het muzikale verhaal van een mysterieuze prinses
  • theater, dans en film
Drenthe