Knappe koppen gezocht

Durf je je weer over een vervolgstudie in het buitenland na te denken? Wij denken graag met je mee. Vraag nu een studiebeurs aan.

https://www.cultuurfonds.nl/cultuurfondsbeurzen

Nieuwe regeling Themafonds Erfgoedvrijwilligers

Van 1 maart t/m 30 april kunnen erfgoedorganisaties een aanvraag doen voor educatieve projecten of apparatuur die erfgoedvrijwilligers ondersteunen in hun werkzaamheden. Deze regeling is voor erfgoedorganisaties, waarvan de vrijwilligers het kloppend hart vormen.

Bekijk nieuws

TheaterTekstTalent: vóór 1 maart je plan insturen!

Het Prins Bernard Cultuurfonds is op zoek naar talentvolle theaterauteurs voor het TheaterTekstTalent Stipendium 2022!

Bekijk nieuws

Designprijs 2021 Cultuurfonds Noord-Brabant voor Bart Hess

De Designprijs van het Cultuurfonds Noord-Brabant gaat dit jaar naar de Eindhovense kunstenaar en ontwerper Bart Hess. Juryvoorzitter Maarten Hartveldt: “Bart Hess doet de wereld versteld staan met zinnenprikkelend en revolutionair design.”

Bekijk nieuws

Het begin van iets moois

Cultuur is dwars, rijk, dramatisch. Relativerend en verrassend. Cultuur kruipt waar het niet gaan kan. Cultuur vormen we samen. Makers en schenkers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers, nieuwe en oude gezichten. Want als je al die mensen, werelden en dromen samenbrengt, komt cultuur tot leven.

Bekijk nieuws

Cultuur Innovatie Fonds Limburg gestart voor behoud creativiteit

Vanaf 1 maart 2021 kunnen makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg een beroep doen op het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Zij kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het tijdelijke noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg i.s.m. partners uit het bedrijfsleven, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, diverse gemeenten, het Elisabeth Strouven Fonds, Cultuurregio Noord-Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg, de Provincie Limburg en anderen.

Bekijk nieuws

Kwart miljoen naar nieuwe debuten en bijzondere uitgaven

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds investeren samen € 260.000 in nieuwe debuten en bijzondere uitgaven. Met deze bijdragen kunnen 26 bijzondere titels worden gerealiseerd; daarbij komt minimaal de helft van het bedrag rechtstreeks ten goede aan de makers.

Bekijk nieuws

S10 wint Cultuurfonds Pop Stipendium 2021

Zangeres en rapper S10 krijgt dit jaar het Cultuurfonds Pop Stipendium. Met dit stipendium van 10.000 euro beloont het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks een veelbelovend popartiest of popband. S10 – artiestennaam van Stien den Hollander - kreeg het Cultuurfonds Pop Stipendium ‘uitgereikt’ op de online versie van Eurosonic Noorderslag, op zaterdag 16 januari.

Bekijk nieuws

4,6 miljoen euro opgehaald voor de cultuurmakers

Dit jaar startte het Cultuurfonds een grootschalige campagne: Houd cultuur levend. Hiermee haalden we geld op voor de vele duizenden makers in de cultuursector die in zwaar weer verkeren door de coronacrisis. Jullie doneerden massaal en dat leverde een geweldige eindstand op: 4,6 miljoen euro!

Bekijk nieuws

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen

Het mecenaat als alternatief applaus

Het mecenaat heeft eigenlijk altijd bestaan, ook al was het misschien niet altijd zichtbaar.

Bekijk pagina

Het begin van iets moois

De culturele sector heeft een zwaar jaar achter de rug, maar ook nog voor de boeg. Theaters, musea en muziekpodia kunnen niet rendabel draaien en veel kunstenaars, musici en artiesten zitten zonder opdrachten. Projecten worden afgeblazen of uitgesteld. Daardoor dreigt er veel moois verloren te gaan. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Wij zetten ons in voor behoud en ontwikkeling van de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur.

Geef om, geef aan cultuur en natuur
 
"In deze wereld van polarisatie kan cultuur een positieve bijdrage leveren"
Cathelijne Broers
Directeur
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur, natuur of wetenschap? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur, natuur of wetenschap? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur