Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Vincent van gogh twee vrouwen in het veen 1883 van gogh museum amsterdam vinc

Ontdek het verrassende hoofdstuk uit het leven van Vincent van Gogh waar zelden over wordt verteld. Terwijl Parijs en Den Haag onmiskenbaar bekend zijn in de kunstgeschiedenis, heeft de kunstenaar ook de ruige schoonheid van Drenthe omarmd. De verborgen geschiedenis van Van Gogh's drie maanden in dit ongerepte landschap wordt onthuld in een opwindende nieuwe tentoonstelling, gehuisvest in het Drents Museum in Assen.

Vincent in Drenthe
  • beeldende kunst
Landelijk
Tentoonstellingsfoto 1 foto mike bink

Den Haag is de stad waar ruim drie eeuwen lang de beslissingen werden genomen over de voormalige koloniën. De tentoonstelling Koloniaal Den Haag – een onvoltooid verleden laat zien wat de impact van die beslissingen was en is.

Een onvoltooid verleden
  • geschiedenis en letteren
Zuid-Holland
Images stories Wandelingen nederland 00ns wandelingen ns heuvelland ns wandeling heuvelland 29

“Natuurgebieden zijn vaak snippers land, soms met een hek eromheen, begrensd door een sloot. Aan de andere kant van de sloot begint dan de intensieve landbouw. Zo hebben wij mensen dat bedacht. Maar zo werkt het natuurlijk niet” Dat zijn de woorden van David Kleijn, Hoogleraar Natuurbeheer aan Wageningen University & Research (WUR). WUR gaat daarom samen met lokale partners aan de slag om het oude cultuurlandschap van het Geuldal te herstellen.

Natuurherstel in Limburgse heuvels
  • natuur
Limburg
Frommerman Eric Corton Eenzame kerst met Frommermann Corton Maurice Lammerts van Bueren scaled

Voor velen zijn de kerstdagen een tijd van samen zijn en gezelligheid. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de muziekvoorstelling van vocaal ensemble Frommerman gaat over een eenzame kerst.

Kerst is niet altijd gezellig
  • muziek
Landelijk
Vecht

Het natuurgebied in de uiterwaarden van de Vecht bij Zwolle is uitgebreid met elf hectare grond. 

Elf hectare nieuw natuurgebied
  • natuur
Landelijk
Img11980 orig

Tonia Stieltjes is niet zomaar een model op een schilderij; ze is een vergeten heldin die een cruciale rol speelde in de Nederlandse geschiedenis.

Vergeten heldin
  • beeldende kunst
Noord-Holland
De meern1 1454099265

Stap aan boord en vaar terug naar het Romeinse verleden van Utrecht met het educatieproject van Stichting Romeinse Schepen Utrecht.

De opkomst van de Romeinse schepen in Utrecht
  • geschiedenis en letteren
Utrecht
Alicia Framis 5000px foto Peter Lange DSC3861

Welkom in Museum Tot Zover, waar de dood een nieuwe betekenis krijgt door middel van De Lekkere Dood – een interessante expositie voor het seizoen 2023/24. Stap binnen en laat je zintuigen prikkelen. 

Troost-eten bij rouwen en afscheid
  • beeldende kunst
Landelijk
Plantiarchy Sun Flower Soup 1 scaled e1680276924730 1024x681

Stel je eens voor: een adembenemende tentoonstelling die je meeneemt naar een wonderlijke wereld waar planten de hoofdrol spelen. Dat doet Marres Huis voor Hedendaagse cultuur.

Planten zijn de baas
  • beeldende kunst
Landelijk
Hiphop dans rechtenvrij

In de voorstelling Les Quatres Jeunesses, van muziektheaterorganisatie La Mascotte, komen muziek en dans samen in een eigentijds verhaal. 

Hiphop en opera: een perfect huwelijk?
  • theater, dans en film
Flevoland