Harry Wich Stipendium voor Julian Verkerk

Julian Verkerk (1999) is de winnaar van het Cultuurfonds Harry Wich Stipendium 2020! Als aanstormend talent in de theatervormgeving mag Verkerk aankomend jaar een bedrag van 12.500 euro besteden aan een vervolgopleiding of -studie in het buitenland om zijn werk verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Bekijk nieuws

Kickstart Cultuurfonds geeft 1,4 miljoen euro aan 44 podiumkunsten-producenten

Kickstart Cultuurfonds doneert ruim 1,4 miljoen euro aan 44 producenten van professionele podiumkunsten te doneren. Onder hen zijn Ellen ten Damme, Indehens, The Magic of Jeans en LaLaLa Live. In totaal worden er met deze donaties bijna 1.500 concerten en voorstellingen in heel Nederland mogelijk gemaakt.

Bekijk nieuws

Anna Enquist brengt ode aan Nijhoff Vertaalprijs winnaars 2020

"Als ik aan het vertalen ben, dan stel ik mij voor dat ik met de schrijver aan het dansen ben. Als wij samen mooi dansen, dan weet ik dat mijn vertaling zal lukken," aldus Irina Michajlova. Zij en Jacques Westerhoven ontvingen dit jaar allebei de Martinus Nijhoff Vertaalprijs.

Bekijk nieuws

De Nachtwacht van Enkhuizen

Met de restauratie van de kerkschilderingen worden Bijbelse tafarelen in ere hersteld.

Bekijk pagina

Houd cultuur levend: Doneer direct

Met jouw steun kunnen cultuurmakers bijdragen aan onze culturele toekomst.

Bekijk pagina

Charlotte Köhler Prijs naar kunstenaar Sharelly Emanuelson

De Charlotte Köhler Prijs voor beeldende kunst, een aanmoedigingsprijs van 30.000 euro van het Cultuurfonds, gaat dit jaar naar Sharelly Emanuelson. Hiermee kan zij haar beginnend kunstenaarschap verder ontwikkelen.

Bekijk nieuws

Curator Pieter Roelofs van het Rijksmuseum aan het woord

Over Vosmaer en drie tijdgenoten

Bekijk pagina

Ruim acht ton aan 17 muziekpodia dankzij Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds heeft bekendgemaakt 808.923 euro aan 17 muziekpodia te doneren. Muziekpodia konden een aanvraag indienen om hun podium coronaproof te maken en zo het publiek op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen wanneer dat weer mogelijk is.

Bekijk nieuws

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen

Nieuwe regeling Themafonds Erfgoedvrijwilligers voor educatieve middelen

Van 1 t/m 30 oktober kunnen erfgoedorganisaties een aanvraag doen voor educatieve projecten, zoals audiotours. Deze regeling is voor erfgoedorganisaties, die grotendeels afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers.

Bekijk nieuws
Landelijkgeschiedenis & letteren

De lessen van Dolle Mina

Bekijk project

UP:Next | Deze zes popartiesten maken kans op 10.000 euro

De shortlist voor UP:Next is bekend! Zes popmuzikanten uit de provincie Utrecht zijn geselecteerd om op 2 november hun plan toe te lichten aan de jury. Eén plan krijgt 10.000 euro voor een nieuw muzikaal project.

Bekijk nieuws
Noord-Hollandmuziek

De Vrijdagavonden van Splendor

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Podcast | De plantage van onze voorouders

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

'Toen het oorlog was' krijgt Zilveren Griffel 2020

Bekijk project

Cultuurmakersfonds ondersteunt 300 cultuurprojecten!

Het Cultuurmakersfonds heeft vijf miljoen euro kunnen toekennen aan 300 cultuurprojecten. Daarmee is de opbrengst van de actie #doemeemetjeaow, een grote anonieme schenking én de bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen terechtgekomen daar waar het hard nodig is.

Bekijk nieuws
Noord-Hollandbeeldende kunsttheater, dans en film

Video-installatie Huid

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Expo | The World After

Bekijk project

Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

Cathelijne Broers wordt per 1 november directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt Adriana Esmeijer op, die negentien jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is geweest.

Bekijk nieuws

Houd cultuur levend, juist nu

Het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat samen met andere cultuurfondsen in Nederland én met de overheid de cultuursector helpen in deze moeilijke tijd waarin musea gesloten zijn, theatervoorstellingen, concerten en festivals voorlopig niet doorgaan en ook veel mooie natuurprojecten vertraging oplopen. Inzet is een bijdrage te leveren aan het continueren van de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur.

Ook meedoen?
 
"Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving! Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan. Samen houden we cultuur levend!"
Adriana Esmeijer
Directeur
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur, natuur of wetenschap? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur, natuur of wetenschap? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur