Janne Sterke ontvangt het Wim Bary Stipendium 2021

Ontwerper Janne Sterke heeft vandaag het Wim Bary Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen. Het Wim Bary Fonds ondersteunt jonge, scheppende of uitvoerende kunstenaars uit de theater- en muziekwereld.

Bekijk nieuws

Winnaars Cultuurprijs en Talentprijs 2021 Overijssel bekend

Dit jaar ontvangt Ralph Keuning de Cultuurprijs Overijssel en MINKA is benoemd tot het Cultuurtalent van Overijssel. Beiden zijn geselecteerd uit meer dan 70 inzendingen en ontvangen naast de prijs een geldbedrag van 10.000 euro.

Bekijk nieuws

Kickstart Cultuurfonds geeft 2,1 miljoen euro aan 80 theaters

Goed nieuws: 80 theaters in Nederland ontvangen ruim 2,1 miljoen euro van Kickstart Cultuurfonds om hun theater(zalen) coronaproof te maken en publiek weer op een veilige manier te kunnen ontvangen. De donaties variëren van 3.938 euro voor Het Huis in Utrecht tot 84.760 euro voor Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Bekijk nieuws

De culturele sector lijkt weer hoopvol: Cultuurfonds Gelderland ondersteunt 79 cultuur- en natuur projecten met bijna € 250.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 79 projecten ondersteund. Daarmee werd € 248.282 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

Bekijk nieuws
Landelijkbeeldende kunst

Haute Bordure

'Haute Bordure' is een bijzondere tentoonstelling te zien in het Fries Museum van eind april tot eind juli 2021. In de tentoonstelling vergaap je je aan vier eeuwen handgemaakt borduurwerk in de Nederlandse mode. De tentoonstelling bewijst dat borduren van alle tijden is en voor iedereen! Van een spectaculair catsuit van Jan Taminiau tot met gouddraad versierde schoenen uit 1620, en van ritselende roaring twenties jurkjes tot 18de eeuwse mannenvesten met minutieus geborduurde details.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Bruynzeelwoningen in Suriname

Een publicatie met bijbehorende website over de Bruynzeelwoningen in Suriname door Karolien Janssens en Marte Wierenga. Het betreft de bewerking van Janssens’ masterscriptie tot handelseditie. Fabrikant Willem Bruynzeel richtte in 1947 de houtverwerkingsfabriek Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij op. Toen in de jaren 50 de woningnood groot was en de houtfabriek naar een toepassing voor zijn houtrestanten zocht, waren de Bruynzeelwoningen een oplossing. Deze als bouwpakket geleverde woningen waren gedurende 40 jaar een groot succes en Bruynzeel zou een belangrijke werkgever in Suriname worden. Met dit boek willen de auteurs deze bijzondere geschiedenis vastleggen.

Bekijk project

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen

Geef om, geef aan cultuur en natuur

Wij zetten ons blijvend in voor de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur. Met een donatie, schenking, fonds op naam of nalatenschap kunt u daar aan bijdragen. Zodat iedereen in Nederland kan opgroeien in een springlevend cultuur- en natuurrijk landschap.

Geef om, geef aan cultuur en natuur
 
"Nú investeren in herstel van de cultuursector"
Cathelijne Broers
Directeur
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur of natuur? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur of natuur? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur