Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Into the great wide open letters strand

Een bruisend muzikaal avontuur staat op het punt te beginnen op Into The Great Wide Open 2023, één van de meest geliefde festivals in Nederland. Het festival lanceert einde zomer 2023 een gloednieuwe talentstage, een broedplaats waar jonge artiesten kunnen schitteren en ontdekt kunnen worden door een gepassioneerd publiek. Deze spannende toevoeging belooft een verfrissende ervaring te worden, zowel voor de opkomende talenten als voor de festivalgangers die staan te popelen om nieuw en opwindend talent te ontdekken.

Ontdek muzikaal talent op Vlie
  • muziek
Landelijk
Stinzenplanten 3

Stinzenplanten? Je kent ze wel, maar je weet waarschijnlijk niet dat ze samen een plantensoort vormen. Sneeuwklokjes, speenkruid, wilde hyacinten: allemaal stinzenplanten.

Stinzenplanten: groen erfgoed
  • monumentenzorg
Landelijk
Het grote boek van Madelief

Dat Guus Kuijers Madelief (1978) zo populair werd is mede aan haar te danken. Toch is de kans groot dat haar naam je niks zegt: Mance Post.

Wie was Mance Post?
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Maria Magdalenakerk Goes

Zeeland staat op het punt geschiedenis te schrijven met een toffe nieuwe culturele samenwerking. Een ambitieus project genaamd 600 jaar kerk(ont)wijding. Dit unieke evenement brengt diverse culturele organisaties en cultuurmakers samen. Professionals, semi-professionals (inclusief getalenteerde studenten van het conservatorium) en enthousiaste amateurs, jong en oud, zullen gezamenlijk optreden, zingen, vertellen en spelen. Dit gedurfde initiatief streeft naar een zo breed mogelijk publiek in Zeeland én daarbuiten.

Zeeuwse Ode aan Erfgoed
  • muziek
Zeeland
Plantiarchy Sun Flower Soup 1 scaled e1680276924730 1024x681

Stel je eens voor: een adembenemende tentoonstelling die je meeneemt naar een wonderlijke wereld waar planten de hoofdrol spelen. Dat doet Marres Huis voor Hedendaagse cultuur met een betoverende installatie dat een heel gebouw vult, gecombineerd met een meeslepende driedelige film die je aan het denken zet.

Planten zijn de baas
  • beeldende kunst
Landelijk
THEATRALE WANDELING page 0001

Wandelend ontdek je met Theater het Weeshuis het slavernijverleden van Dordrecht.

Een theaterexcursie langs suikerpanden
  • theater, dans en film
Zuid-Holland
Mysteryguests 1

Heb je er weleens bij stil gestaan hoe moeilijk een museumbezoek kan zijn als je een verstandelijke beperking hebt?

Iedereen naar het museum
  • beeldende kunst
Landelijk
Joodse Schooltje Leek

In Museum Het Joodse Schooltje lopen bezoekers rond die een diepe connectie voelen met de rijke joodse geschiedenis van deze regio. De behoefte om het verhaal van de joodse geschiedenis van Leek en haar omstreken te delen is groot. Maar de letterlijke ruimte is hiervoor te klein en de indeling van de collectie te ruim opgezet. Daarom gaat het museum aan de slag met een herinrichting. En dat doen ze niet alleen!

Het Joodse Schooltje
  • beeldende kunst
Groningen
State of fashion 2022 ways of caring NIEUW

De kledingindustrie is na de olie-industrie de grootste vervuiler op aarde. Dat moet anders. Arnhemse modebiënnale State of Fashion verkent hoe.

Radicale veranderingen in mode
  • beeldende kunst
Landelijk
24classics

Nieuw publiek voor klassieke muziek. Dat is het doel van het nieuwe tweejaarlijkse muziekfestival Re:ply to all.

Re:ply to all, spiksplinternieuw muziekfestival
  • muziek
Landelijk