Cultuurtips voor thuis

Van veel kunst en cultuur kunnen we gelukkig online genieten. Hieronder hebben we een (onvolledige) lijst met tips voor wie vanuit huis ook een dosis cultuur kan gebruiken. We vernieuwen deze lijst wekelijks, dus stay tuned!

Bekijk nieuws

Makers gezocht voor het artistieke experiment: meld je aan voor Horizon!

Het Cultuurfonds ondersteunt denk- en ontwikkelruimte voor artistiek onderzoek. Makers uit de werkterreinen theater, dans en film kunnen geld krijgen voor artistiek onderzoek.

Bekijk nieuws
Landelijkbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Podcast: Radio Einstein

Bekijk project

Houd cultuur levend, juist nu

Het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat samen met andere cultuurfondsen in Nederland én met de overheid de cultuursector helpen in deze moeilijke tijd waarin musea gesloten zijn, theatervoorstellingen, concerten en festivals voorlopig niet doorgaan en ook veel mooie natuurprojecten vertraging oplopen. Inzet is een bijdrage te leveren aan het continueren van de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur.

Ook meedoen?
 
"Mijn hart bloedt. De sector heeft het moeilijk en er is vooral behoefte aan liquiditeit. Daarom is het Cultuurfonds op dit moment coulant met het uitbetalen van eerder toegezegde bedragen: Ook als een evenement of project niet (geheel) door kan gaan proberen we bepaalde kosten toch te vergoeden, waarbij we ook aandacht vragen voor betaling van zzp’ers."
Adriana Esmeijer
Directeur
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur, natuur of wetenschap? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur, natuur of wetenschap? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur