Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Gevels

Officierswoning 7, die tegenwoordig gebruikt wordt door Surinaamse erfgoedinstellingen, is aan restauratie toe.

Surinaams erfgoed gerestaureerd
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Maxresdefault

In 2023 opent Rijksmuseum Boerhaavede deuren naar de fascinerende microwereld in de tentoonstelling Onvoorstelbaar: Hoe Antoni van Leeuwenhoek de Microwereld Ontdekte.

De microwereld van Antoni van Leeuwenhoek
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
20220517 Onnerpolder5

Ten zuiden van de stad Groningen ligt het weidevogelgebied Onnerpolder. Een typisch veenweidegebied. Maar aan de Zuiderhooidijk nabij Onnen ligt een bijzonder stukje bos dat een risico vormt voor broedende weidevogels.

Veilige haven voor weidevogels
  • natuur
Groningen
Projectplan Verbreek de stilte PBCF ZH 11

Het verleden vormt de basis voor onze toekomst. Met het project Verbreek de Stilte duiken Chicks And The City (CATC) samen met jongeren in de betekenis van ons koloniale en slavernijverleden voor de hedendaagse jeugd. Ze stellen kritische vragen: hoe manifesteert de geschiedenis zich in ons dagelijks leven? Wat betekent jouw achternaam voor jou? Hoe verbindt het gerecht dat je oma bereid je met je verleden?

Stilte is oorverdovend
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
BAK1

Welkom in de Ultradependent Public School van BAK, basis voor actuele kunst. Deze school bestaat niet uit klaslokalen, maar uit een tentoonstelling en een uitgebreid publieksprogramma.

In deze school leer je ‘ultra-afhankelijk’ samenwerken
  • beeldende kunst
Landelijk
Kannibalisme Masturbatie Animatie bg scaled LIONSTORM

 LIONSTORM is het eerste queer hiphopduo van Nederland. Met hun nieuwe concerttour en EP strijden zij voor het recht om fluïde om te mogen gaan met wie je bent.

LIONSTORM gaat het theater in
  • ZOZ
Landelijk
Frommerman Eric Corton Eenzame kerst met Frommermann Corton Maurice Lammerts van Bueren scaled

Voor velen zijn de kerstdagen een tijd van samen zijn en gezelligheid. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de muziekvoorstelling van vocaal ensemble Frommerman gaat over een eenzame kerst.

Kerst is niet altijd gezellig
  • muziek
Landelijk
Buiten de dijken

Stap een dag buiten de dijken, buiten de gebaande paden, waar je gelijkgestemden ontmoet en geniet van een parade aan podiumkunst, muziek en heerlijk eten en drinken. 

Buiten de (gebaande) Dijken
  • theater, dans en film
Noord-Holland
Header slauerhoff optie 2

“Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”, is misschien de bekendste dichtregel van scheepsarts en schrijver J. Slauerhoff. Deze beroemde woorden staan symbool voor het leven van de reislustige scheepsarts en de rol van (schrijf)kunst in zijn bestaan. Dit avontuurlijke leven wordt in zijn eigen dichterlijke woorden beschreven in Logboek Slauerhoff.

De stem van een reisluchtige dichter
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Mat 36 4 Harrie Peters 1920x1080 copyright spoorwegmuseum

Stap in de trein der nostalgie en reis mee naar het verleden. Treinstel 252werd na maar liefst 85 jaar van verwaarlozing nieuw leven ingeblazen. 

Zo geduldig als een trein
  • erfgoed & monumentenzorg