Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Boeken in de Wei 2

Het bevorderen van leesplezier bij jong en oud. Dat is het idee achter het literaire buitenfestival in Breda: Boeken in de Wei.

Boeken in de Wei
  • geschiedenis en letteren
Noord-Brabant
Brenda Bannerimage 1920x10800

Met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds op zak zal Brenda haar PhD-traject aan de University of California, Los Angeles (UCLA) beginnen. Haar doel? Niet alleen maar apen bestuderen. Ze wil dieper graven in hun sociale wereld en morele gedrag, en dat alles via een bijzondere bril genaamd etnografische technieken, een zelden toegepaste methode in primatologie.

Apen bestuderen in Amerika
  • wetenschap
Landelijk
De meern1 1454099265

Stap aan boord en vaar terug naar het Romeinse verleden van Utrecht met het educatieproject van Stichting Romeinse Schepen Utrecht.

De opkomst van de Romeinse schepen in Utrecht
  • geschiedenis en letteren
Utrecht
Img25092 orig

In de schilderachtige omgeving van Giethoorn, waar de waterwegen en met riet gedekte daken een idyllisch decor vormen, is in de zomer van 2023 de theatervoorstelling Fanfare te zien. 

Nederlandse filmgeschiedenis op de planken
  • theater, dans en film
Overijssel
Between graveyard and museums sphere het nieuwe domein 1575331995

Op het eerste gezicht lijken een begraafplaats en een museumzaal weinig gemeen te hebben. Toch geven ze allebei betekenis aan de kunstwerken van Joseph Sassoon Semah.

Wat hebben een begraafplaats en een museum met elkaar te maken?
  • beeldende kunst
Limburg
50 jaar Bijlmer

In 2024 is het dertig jaar geleden dat de Bijlmer een transformatie onderging. Bijlmer Oral History onderzoekt en documenteert het verloren erfgoed van de Amsterdamse woonwijk.

Levend erfgoed van de betonnen Bijlmer
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Woest1

Op initiatief van vrijwilligers en in samenwerking met de gemeente is in natuurgebied Kanaalpark Rosmalen een voedselbos aangelegd.

Eten uit het woeste voedselbos
  • natuur
Noord-Brabant
Banner sjong

Vrijwel iedereen kent het Eurovisie Songfestival, maar wist je dat Friesland zijn eigen muziekfestivals heeft, geheel in het Fries? Naast het Friese songfestival Liet, is er ook SjONG junior, speciaal voor de jongere generatie. Dit tweejaarlijkse zangfestival voor basisscholen is een viering van zangtalent en Friese cultuur.

S(j)ongfestival
  • muziek
Fryslân
De bunker van kamp vught beeld NM Kamp Vught

80 jaar geleden werden 23 mannen, die werkten als drukkers en verspreiders van de illegale krant Trouw, geëxecuteerd in Kamp Vught. Hun verhaal staat centraal in de podcastserie Het Ultimatum.

Het Ultimatum
  • geschiedenis en letteren
Noord-Brabant
Father figure 2

Lloydscompany gaat met vier 'b-boys' en een percussionist het theater in om al breakdancend de rol van vaderfiguur te ontleden.

Lloydscompany danst Father Figure
  • theater, dans en film
Landelijk