Uitreiking Zilveren Anjers door Prinses Beatrix op 9 juni in Koninklijk Paleis Amsterdam

De Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn dit jaar toegekend aan Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock. Zij ontvangen op donderdag 9 juni uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix hun Zilveren Anjer in Koninklijk Paleis Amsterdam.

Bekijk nieuws

Peter Willems wint Conservatorium Talent Award 2022

In de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch sleepte bassist Peter Willems van het Conservatorium van Maastricht zondagavond de felbegeerde Conservatorium Talent Award in de wacht. Deze prijs bestaat uit € 5.000 om te besteden aan talentontwikkeling en een optreden tijdens de komende editie van Jazz in Duketown. Zangeres Fenne Scholte van het HKU Utrechts Conservatorium ontving de Mingus-prijs voor de beste compositie.

Bekijk nieuws

Unieke samenwerking: Cultuurloket DigitALL

Cultuurloket DigitALL is een nieuw loket voor grote én kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken door middel van digitale technologie. Met dit nieuwe loket zetten de zeven private fondsen en de VriendenLoterij hun unieke samenwerking voort die ze voor coronanoodfonds Kickstart Cultuurfonds in 2020 zijn aangegaan, nu samen met de Gemeente Amsterdam. Het loket opent eind 2022.

Bekijk nieuws
Landelijkbeeldende kunst

Iedereen naar een museum

online platform naareenmuseum.nl

Bekijk project

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen

Winactie: Treinen ontwerpen

Een miljoen Nederlanders stapt er elke dag in, zonder erover na te denken. De trein is echter niet alleen een wonder van techniek, maar ook van design. 'Treinen ontwerpen bij de Nederlandse Spoorwegen 1970-2015', geschreven door iemand die daarvan een halve eeuw lang zijn beroep heeft gemaakt, laat zien hoe design binnen de Nederlandse Spoorwegen uitgroeide tot een gezichtsbepalend bedrijfsonderdeel.

Bekijk actie

Moestuinenregeling - De moestuin als plek ter lering en vermaak

Moestuineigenaren kunnen tot 30 september 2022 een aanvraag doen voor een bijdrage van het Cultuurfonds om de historische moestuin op de kaart te zetten.

Bekijk nieuws

22 nieuwe fondsen op naam in 2022

Bij het Cultuurfonds zijn er ook dit jaar weer nieuwe CultuurFondsen op Naam bijgekomen, voor het ondersteunen van cultuur en natuur in Nederland. Zoals het Jaap Heij en Maudy Smith Fonds, Humanity House Fonds en het Alles van Waarde is Weerloos Fonds.

Bekijk nieuws

Helmen vol Verhalen

'Helmen vol Verhalen' is een tentoonstelling om aandacht en erkenning te vragen voor 'jonge' veteranen die ergens in de wereld, na de Korea-oorlog, werk hebben verricht voor vrede en veiligheid. Twintig veteranen zijn gekoppeld aan evenzoveel beeldend kunstenaars om samen kunstwerken te realiseren die de persoonlijke missieverhalen tot uitdrukking brengen. De destijds (circa 1990) geïntroduceerde helm zal over niet al te lange tijd worden vervangen door een nieuw model. De helm komt in alle kunstwerken terug. De tentoonstelling start in het Nationaal Militair Museum in Soest om daarna het land door te reizen. Het project is ook te zien tijdens de Invictus Games, een internationaal multi-sportevenement voor militairen en veteranen, in Den Haag in april 2022.

Bekijk project

Voor onderzoek en ontwikkeling van talent

Studenten en schenkers aan het woord

Bekijk pagina
Landelijk

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2022 vindt plaats in Almere van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Deze zevende editie van de internationale tuinbouwtentoonstelling staat dit jaar geheel in het teken van Growing Green Cities. Tijdens de expo 2022 is er een ruim aanbod van kunst, cultuur en events. Als tegenstelling tot de functionele en pragmatische benadering van de natuur in de paviljoens en tuinen, benadert het kunst & cultuurprogramma de natuur op een meer emotionele wijze – vanuit reflectie. Hoe hebben we de natuur door de eeuwen heen gecultiveerd en welke rol speelt het in ons dagelijks leven?

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In volle bloei

De tentoonstelling 'In volle bloei' in het Mauritshuis neemt je mee op ontdekkingsreis door het genre van bloemstillevens. Waar kwam de plotselinge interesse in de zeventiende eeuw voor het bloemstilleven vandaan? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren in dit genre en wat was de rol van de wetenschap? Welkom in de fleurige wereld van het bloemstilleven en plantkunde!

Bekijk project

Geef om, geef aan cultuur

Wij zetten ons blijvend in voor de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur. Met een donatie, schenking, fonds op naam of nalatenschap kunt u daar aan bijdragen. Zodat iedereen in Nederland kan opgroeien in een springlevend cultuur- en natuurrijk landschap.

Geef om, geef aan cultuur
 
"Uit liefde voor muziek - een eigen fonds op naam"
Ben Vos
Insteller van het HeBe Fonds
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur of natuur? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Eenmalig geven

Stap 1 van 3

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur of natuur? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur