Personal Trainer winnaar Pop Stipendium 2023

Personal Trainer heeft vanmiddag tijdens Eurosonic Noorderslag het Pop Stipendium 2023 in ontvangst genomen. De winnaar van het Pop Stipendium ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. De andere twee genomineerden, Naaz en Bnnyhunna, ontvangen allebei 1000 euro. Het is de bedoeling dat het geldbedrag wordt gebruikt om een volgende stap in hun muziekcarrière te zetten.

Bekijk nieuws

Cultuurloket DigitAll investeert in 2023 € 6,8 miljoen in digitalisering cultuursector

Het nieuwe publiek-private Cultuurloket DigitALL stelt in 2023 6,8 miljoen euro beschikbaar aan de cultuursector voor digitalisering.

Bekijk nieuws

Vacatures

Bekijk pagina

Prins Bernhard Cultuurfonds is verhuisd naar De Nieuwe Liefde

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is op 13 december verhuisd naar een nieuwe locatie in Amsterdam: 'De Nieuwe Liefde' aan de Da Costakade 102 in Amsterdam, een huis vol cultuur.

Bekijk nieuws

Nalaten

Als u cultuur en natuur liefheeft, kunt u er ook na leven aan bijdragen met een nalatenschap: een mooie manier om aan toekomstige generaties door te geven wat in uw leven van grote waarde is.

Bekijk pagina
beeldende kunst

Tentoonstelling 'Hockney's Eye'

Teylers Museum staat in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In Hockney’s Eye worden Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken niet alleen in de tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische zalen van het museum. Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters.

Bekijk project

Oase 2023 zoekt ervaren documentaire regisseurs

Voor Oase 2023 roepen we ervaren documentaire regisseurs op om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires en daarvoor een aanvraag te doen. Aanvragen kunnen t/m maandag 3 april 2023 bij het Filmfonds worden ingediend.

Bekijk nieuws

Vraag aan bij het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds

Van braakliggend of vergrijsd terrein naar een groene ontmoetingsplek in jouw buurt. Het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds draagt hieraan bij. Gaan jullie als stichting, vereniging of bewonerscollectief aan de slag met een mooi vergroeningsproject? Lees dan meer over wat het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds jullie kan bieden.

Bekijk nieuws

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen
Landelijktheater, dans en film

Als het anders loopt

Als het anders loopt (10+) is een multidisciplinaire muziektheatervoorstelling over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven. Over verdwalen in het medische circuit en wat dat betekent voor zieken. Een beeldende voorstelling bijna zonder gesproken tekst. In Als het anders loopt werkt het Groningse jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis samen met Plan d- en dansgezelschap Club Guy and Roni.

Bekijk project

Natuureducatie voor iedereen

Onze afdeling natuur heeft er er een nieuwe themaregeling bij: Natuureducatie voor iedereen. De regeling ‘Natuureducatie voor iedereen’ is bestemd voor stichtingen en verenigingen in Nederland. Deze organisaties kunnen aanvragen indienen voor natuureducatieve projecten die gericht zijn op een publiek dat de natuursector nog niet of nauwelijks weet te bereiken. Binnen de projecten staat de Nederlandse natuur, of onderdelen hieruit, centraal. Doe nu je aanvraag!

Bekijk pagina
Landelijkgeschiedenis & letteren

De Jurk en het Scheepswrak

In 2014 wordt in een scheepswrak voor de kust van Texel door amateurduikers de schat van de eeuw gevonden: een schitterende verzameling persoonlijke voorwerpen uit de 17e eeuw: boeken, jurken, kaftans, een make-up tafel met inhoud en tal van exotische handelswaar. In de podcast en interactieve duik genaamd 'De Jurk en het Scheepswrak' wordt het wrak en het wetenschappelijk onderzoek naar de vondsten toegankelijk maken voor een groot publiek. In de interactive kan door de gebruiker naar de bodem van de Waddenzee gedoken worden om de vondsten te ontdekken. In de podcast worden de verschillende theorieën over de eigenaar van de jurk en de overige vondsten als in een wetenschapsdetective onderzocht. Komen de wetenschappers erachter? De podcast en de interactieve duik worden ondersteund door de gelijknamige tv-serie die op NPO2 wordt uitgezonden.

Bekijk project

Geef om, geef aan cultuur

Wij zetten ons blijvend in voor de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur. Met een donatie, schenking, fonds op naam of nalatenschap kunt u daar aan bijdragen. Zodat iedereen in Nederland kan opgroeien in een springlevend cultuur- en natuurrijk landschap.

Geef om, geef aan cultuur
 
"Het is toch fantastisch dat een fonds zo’n project mogelijk maakt? Wie moet het anders doen?"
Hanneke Propitius
Insteller van het Humanity House Fonds
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur of natuur? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Eenmalig geven

Stap 1 van 3

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur of natuur? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur