Cultuurfonds Drenthe steunt 70 projecten voor ruim € 160.000

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste helft van 2020, € 163.156 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 69 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Bekijk nieuws

Nieuwe tijdelijke coronaregeling Cultuurfonds Utrecht

De culturele sector is hard getroffen door de coronacrisis. Nu podia, musea en theaters de deuren langzaam weer openen wil het Cultuurfonds Utrecht een helpende hand bieden. Daarom wordt vanaf 20 juli t/m 31 juli 2020 een tijdelijke corona-investeringsregeling in het leven geroepen.

Bekijk nieuws

Zes zwoele zomercultuurtips en een natuurapp

Met de zomer voor de deur en wel of geen vakanties in het buitenland, zijn lokale cultuurtips voor in Nederland geen overbodige luxe! Inspiratie doe je op met door het Cultuurfonds gesteunde exposities, muziek en een natuurapp.

Bekijk nieuws

Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

De BankGiro Loterij en een grote groep private fondsen lanceren vanaf 15 juli 2020 het Kickstart Cultuurfonds om theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten te helpen zich aan te passen aan de anderhalvemeter-samenleving. En het Prins Bernhard Cultuurfonds doet mee!

Bekijk nieuws
Zuid-Hollandbeeldende kunstmuziek

EXPO | Black Album / White Cube

Bekijk project

Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

Cathelijne Broers wordt per 1 november directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt Adriana Esmeijer op, die negentien jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is geweest.

Bekijk nieuws
Landelijkgeschiedenis & letteren

Podcast | De plantage van onze voorouders

Bekijk project

Vraag gratis ons Magazine aan!

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Bekijk nieuws

Gelderse Pauwenveer nominaties: Motel Spatie, Lokalen en Besiendershuis

Het Cultuurfonds Gelderland heeft drie organisaties genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer 2020: Motel Spatie uit Arnhem, Lokalen uit Lichtenvoorde en Besiendershuis uit Nijmegen. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland.

Bekijk nieuws

OASE 2020 gaat naar deze 10 documentairemakers

Tien getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Benieuwd wie zij zijn en wat zij maken? Lees dan verder.

Bekijk nieuws

Bijna half miljoen opgehaald met de 75e Anjeractie

De 75e Anjeractie, dit jaar voor het eerst in de vorm van een mobiele collecte, is voorbij. Er is een totaal bedrag van ruim 467.000 euro opgehaald. Wij bedanken alle donateurs voor hun bijdrage. Samen houden we cultuur in de buurt levend!

Bekijk nieuws
Noord-Hollandbeeldende kunst

EXPO | Eat Love Die in Museum Tot Zover

Uitvaartmuseum Tot Zover heropende met de eerste overzichtstentoonstelling van kunstenares Roos van Geffens

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

EXPO | HIER. Zwart in Rembrandts tijd

Bekijk project

Hulp voor vastgelopen restauratieprojecten door Corona

Beroepsvereniging Restauratoren Nederland en het Cultuurfonds hebben de handen ineen geslagen om restauratieprojecten te ondersteunen die zijn vastgelopen als gevolg van de coronamaatregelen.

Bekijk nieuws

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

Heb je een bijdrage van ons gekregen maar gaat jouw voorstelling, concert of project niet door vanwege de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op en bespreek je situatie met een van onze adviseurs.

Bekijk nieuws

ISH Dance Collective krijgt Cultuurfonds Prijs

ISH Dance Collective krijgt dit jaar de Cultuurfonds Prijs, een oeuvreprijs van 150.000 euro. ISH Dance Collective zorgt voor vernieuwing in de podiumkunsten door kunstvormen op een unieke manier te combineren en maakt daarmee de samenleving mooier, aldus het Cultuurfonds over de toekenning van de prijs.

Bekijk nieuws

Provinciale afdelingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling. Zij behandelen en beoordelen de aanvragen van projecten met een overwegend provinciaal belang.

Bekijk afdelingen

Houd cultuur levend, juist nu

Het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat samen met andere cultuurfondsen in Nederland én met de overheid de cultuursector helpen in deze moeilijke tijd waarin musea gesloten zijn, theatervoorstellingen, concerten en festivals voorlopig niet doorgaan en ook veel mooie natuurprojecten vertraging oplopen. Inzet is een bijdrage te leveren aan het continueren van de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur.

Ook meedoen?
 
"Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving! Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan. Samen houden we cultuur levend!"
Adriana Esmeijer
Directeur
Lees meer

Direct geven

Wilt u ook iets teweeg brengen voor cultuur, natuur of wetenschap? U kunt direct een donatie doen via iDEAL.

Liever op een andere manier geven?Andere geefvorm

Aanvragen

Een mooi project voor cultuur, natuur of wetenschap? Het Cultuurfonds heeft vele fondsen, beurzen en stipendia voor zowel amateurs als professionals.

Ik wil een aanvraag doen

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur